دوشنبه, 5 تير 1396

عنوان : "همایش بین‌المللی علوم گوهر: از دانایی تا دارایی" در دانشگاه زابل برگزار شد
تاريخ :
 ۱۳۹۵/۰۹/۲۱

دانشگاه زابل با همکاری دانشگاه قندهار (افغانستان)‌، استانداری سیستان و بلوچستان و دیگر ارگان‌های مربوطه، همایش بین‌المللی "علوم گوهر: از دانایی تا دارایی" را در جهت اهداف بلندمدت اقتصاد مقاومتی و اقتصاد غیر وابسته به نفت با حضور و مشارکت فعال مقامات کشوری و محلی، استادان و پژوهشگران کشورهای ایران، امریکا، آلمان، ایتالیا، فرانسه، چین و افغانستان در تاریخ 18-17 آذرماه 1395 برگزار نمود.

یکی از اهداف و محور‌های اصلی این همایش، ظرفیت‌سنجی استان سیستان و بلوچستان در بازار گوهر ایران و منطقه است. با چنین انتظار و توقعاتی معاون محترم پژوهشی دانشگاه، جناب آقای دکتر محمد الله‌بخش در ابتدا به ارائه گزارش و اندیشه شکل‌گیری این همایش پرداخت.

در ادامه استاندار محترم سیستان ‌و بلوچستان، جناب ‌آقای مهندس اوسط هاشمی ضمن تبریک روز دانشجو، از دانشگاه زابل جهت برگزاری این همایش تقدیر و تشکر کرد. ایشان ایران‌زمین را مهد هنر دانسته و هر آنچه در آثار هنری کشور مشاهده می‌شود را نشان از دانش، فهم، خلاقیت و ذوق خلق‌کننده آن برشمرد. ایشان همچنین به جایگاه والای علوم گوهرشناسی اشاره کرد و برگزاری این همایش را در راستای کارآفرینی در منطقه ارزشمند دانست.

معاون بنیاد ملی نخبگان در این همایش بر اهمیت شناسایی نخبگان و استعداد‌های برتر در استان ‌اشاره کرد و ارزش آن را حتی بیشتر از شناسایی معادن دانست. ایشان معتقد بود که دانش انسان است که سنگ را به گوهر تبدیل می‌کند. در ادامه مهدی موسوی به ایجاد رشته‌های مرتبط با ظرفیت‌های منطقه سیستان از سوی دانشگاه زابل تاکید کرد و افزود رشته‌های محیط زیست، باستان‌شناسی و گوهرباستان‌شناسی از جمله ظرفیت‌های منطقه هستند، لذا می‌بایست این مرکز آموزش عالی در این زمینه به یک قطب تبدیل شود.

دکتر بهلولی رئیس دانشگاه زابل ضمن اشاره به قدمت دانشگاه زابل، از اهداف این دانشگاه نسل سومی در خصوص حل مشکلات مردم  سخن گفت. او برگزاری این همایش را فرصتی برای ارائۀ آخرین یافته‌های دانشمندان و پژوهشگران علوم گوهر دانست که می‌تواند زمینه‌ساز شناسایی فعالان این عرصه باشد. رئیس دانشگاه زابل افزود با اشاره به اینکه منطقۀ باستانی شهر سوخته از نخستین مرکز تراش گوهرهای رنگی دنیای باستان بوده است و قدمت این صنعت در شهر سوخته (به عنوان مرکز تراش و تجارت گوهر) به بیش از ۴۵۰۰ سال قبل باز می‌گردد، لذا این همایش می‌تواند شرایط بازیابی این موقعیت در منطقه را به صورت علمی و عملی بررسی نماید.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژۀ شهرستان زابل نیز در این نشست به سابقۀ دیرینه و ظرفیت فراوان منطقه در زمینة سنگ‌های زینتی اشاره کرد و همسایگی با خراسان جنوبی، کرمان و کشور افغانستان را عاملی برای تحول اقتصادی در این حوزه دانست.

در پایان آیین گشایش، استاندار محترم، رئیس دانشگاه زابل، فرماندار ویژة زابل و معاون بنیاد نخبگان از نمایشگاه و کارگاه‌های جانبی همایش که توانایی‌ها و دستاوردهای کارآفرینان استان سیستان و بلوچستان و دیگر استان‌ها را ارائه می‌کرد، بازدید کردند و از نزدیک با نکات قوت و ضعف آنها آشنا شدند.

گزارش تصویری کنفرانس بین المللی علوم گوهر

منبع خبر: معاونت پژوهشی و فناوری

تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه زابل می‌باشد.