دوشنبه, 5 تير 1396

عنوان : نشست هم اندیشی و تبادل نظر هیات رئیسه دانشگاه و كاركنان به همت امور اداری در سالن اجتماعات سایت قدیم برگزار گردید
تاريخ :
 ۱۳۹۵/۱۰/۰۶

در این جلسه دکتر موسی بهلولی، رئیس دانشگاه زابل پس از خیر مقدم به کارکنان محترم دانشگاه، برگزاری این نشست را مایه خرسندی شمرد و بالندگی دانشگاه را مدیون جهاد جمعی زنان و مردان تلاشگر دیروز و امروز  دانست و ضمن احترام نسبت به همه آنان، بیانات جامعی در خصوص اقدمات صورت گرفته و چشم انداز رشد و توسعه دانشگاه ارائه نمود. ایشان دانشگاه زابل را به عنوان یکی از دانشگا‌ههای مطرح کشور برشمرد که با همت و تلاش گروهی، در قیاس با دانشگاه های با سابقه مشابه گام های بلندی در زمینه رشد و توسعه برداشته است.

رئیس دانشگاه با بیان برخی از چالش‌ها و کمبودهای مالی و اعتباری که در ابتدای پذیرش مسئولیت، گریبانگیر دانشگاه بود توضیح داد که با حفظ سیاست عدم تعدیل نیروی انسانی، تلاش بسیاری برای تامین منابع مالی و کسب حداکثر میزان تخصیص بودجه مصوب صورت پذیرفت و با یاری خداوند متعال و تلاش مجموعه، دانشگاه زابل تنها دانشگاهی بود که موفق به جذب کل اعتبار اختصاص یافته در سال گذشته را شد. ایشان عرصه مهم تلاش را همت مدیران دانشگاه جهت صرفه‌جویی 30 میلیارد ریالی در اعتبارات جاری دانست و بیان نمود: دانشگاه ضمن تداوم سیاست صرفه جویی، با یاری دولت محترم و مدیریت ارزش‌نگر توانسته است غالب پروژه‌های عمرانی را فعال نموده و برای تکمیل سایر طرح‌های عمرانی  نیز برنامه‌ریزی مناسبی اتخاذ شده است.

دکتر بهلولی سپس به بیان رسالت و کارکردهای دانشگاه زابل، بعنوان دانشگاه نسل سوم پرداخت و رسالت اصلی دانشگاه را به عنوان واحدی جهانی، گسترش مرزهای علم و تربیت نیروی انسانی متخصص دانست و عنوان نمود تحقق این رسالت منجر به اثر بخشی و افزایش وزن و پتانسیل این واحد جهانی می‌گردد. ایشان برای دانشگاه رسالتی محلی نیز قائل شده که همان ایفای نقش در منطقه و ارائه راهکارهای عالمانه جهت رفع مشکلات مردم با رویکرد ترکیب علم و عمل است. رئیس دانشگاه برگزاری کنفرانس‌ها را در همین راستا و بعنوان عرصه ای برای ارایه آخرین دستاوردهای علمی دانست و افزود دانشگاه با همین رویکرد تلاش می‌کند تا نشست های تخصصی با مدیران برگزار نماید و با بهره گیری از این دستاوردها و ثمرات، مطلوب ترین گزینه ها و  راه حل ها برای رفع مشکلات مردم منطقه اتخاذ گردد.

رئیس دانشگاه با بیان این مطلب که در برنامه های پژوهشی نیز عمل به شعار مقام معظم رهبری (مدظله) در زمینه اقتصاد مقاومتی ملاک عمل می‌باشد، افزود:  در بحث پژوهش، تلاش برای به روز کردن پرداخت پژوهانه و دسترسی به پایگاه های داده بوده تا نیازهای بنیادین لازم فراهم و از بطن این فعالیت های علمی پژوهشی، فرصت های اشتغال زایی متولد گردد. در این راستا با بهره گیری از پتانسیل موجود، امکان تولید انبوه بلدرچین، گل و گیاه، توسعه پرورش شترمرغ، تولید نهال زیتون و امکان استحصال روغن از میوه زیتون و ایجاد هامونک محقق گردیده است. ایشان در خصوص تولید و فرآوری زیتون، برنامه اشتغال زایی دانشگاه را شامل تولید انبوه نهال زیتون جهت کاهش هزینه های تامین نهال، ترویج آن میان مردم و نهایتا ایجاد امکان فرآوری آن بیان نمود که منجر به اشتغال پایدار و آبادانی منطقه و توسعه صنایع وابسته خواهد شد. ایشان ایجاد دریاچه مصنوعی هامونک را مثالی برجسته‌ از مورد ساماندهی امکانات موجود دانشگاه در تبدیل یک گودال بلااستفاده به فرصتی فرهنگی، تفریحی و اشتغال زا ، دانست و بیان نمود که تنها هزینه واقعی در ساخت دریاچه مصنوعی هامونک، تلاش انسانی همکاران بزرگواری است که در سخت ترین شرایط این فضای مغتنم را فراهم آوردند.

در ادامه جلسه دکتر مصطفی خواجه معاون محترم اداری و مالی دانشگاه به نمایندگی از اعضای محترم هیات رئیسه به سوالات مطرح شده از سوی کارکنان پاسخ گفت و با بیان دغدغه های مشترک، به تلاش های صورت گرفته در زمینه های مورد پرسش از جمله تغییر وضعیت شغلی کارکنان، اعمال مدارک تحصیلی اخذ شده، پرداخت حقوق و مستمری، ضوابط اداری و دیگر مسائل مطروحه پرداخت.

در پایان دکتر بهلولی، ضمن ستایش روحیه و گفتمان نقادانه در شناسایی و حل معضلات، عنوان نمود که نباید درطرح و بیان مشکلات به گونه ای عمل کرد که آبروی مومنین به مخاطره بیفتد و تاکید نمود در نقد باید تمامی وجوه موضوع را مد نظر قرارداد تا نقدی منصفانه حاصل گردد و عبور از مرز باریک میان نقد و تخریب صورت نپذیرد و زمینه سوء استفاده دشمنان و بدخواهان این آب و خاک فراهم نشود.

ایشان در پایان فرموده حضرت علی (ع) را گواه لزوم تفکر و احتیاط اخلاقی در بیان نظرات و حفظ حقیقت و حرمت دانست:

«سخن را تا نگفته اى در بند توست و چون گفتى تو در بند آنى»

تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه زابل می‌باشد.