دوشنبه, 26 آذر 1397
اولین گردهم آیی كارآفرینان سیستان در دانشگاه زابل برگزار شد
 ۱۳۹۶/۱۲/۱۵

به گزارش روابط عمومی:

اولین گردهم آیی کارآفرینان منطقه سیستان، به همت مرکز رشد واحدهای فناور و با همکاری گروه کارآفرینی و ارتباط با جامعه دانشگاه زابل در تاریخ 14 اسفندماه 96 در محل آمفی‌تئاتر سایت قدیم برگزار شد. هدف از برگزاری این گردهم آیی، معرفی و آشنایی با برخی از کسب‌وکارهای منطقه سیستان، شبکه‌سازی و تبادل‌نظر و انتقال تجارب شرکت‌کنندگان، نشست اختصاصی کارآفرینان جهت معرفی ظرفیت‌های کارآفرینی داخلی با تکیه‌بر نیروهای بومی و شناخت و بررسی تجربیات موفق کارآفرینان با تأکید بر اهمیت کار و اشتغال بود که در دو بخش عمومی و اختصاصی برگزار شد.

در این مراسم دکتر بهلولی رئیس دانشگاه زابل ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان، از مفهوم کارآفرینی به‌عنوان شعار مورد تأکید و تائید وزارت علوم یادکرد و نام‌گذاری مدبرانه سال‌های اخیر توسط رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در راستای بحث اشتغال و اقتصاد را مؤید اهمیت این مفهوم دانست. وی جمعیت انبوه تحصیل‌کردگان بیکار در کشور را یک واقعیت اجتماعی دانسته و رفع این چالش را نیازمند شناخت ضرورت‌های جامعه، مدیریت عالمانه و عاقلانه منابع مالی و پیاده‌سازی فرهنگ کارآفرینی در جامعه عنوان نمود.

رئیس دانشگاه زابل، نخستین گام در دستیابی به مفهوم کارآفرینی را اندیشیدن عالمانه جهت شناخت صحیح و اصولی چالش های اقتصادی و درنهایت چاره‌اندیشی برای گذر از رکود و حرکت به‌سوی رشد و توسعه اقتصادی کشور عنوان کرد و از بی‌برنامگی، بطالت اجتماعی و محدود شدن نگاهها جهت رفع تمامی مشکلات به دولت؛ به عنوان آسیب هایی فرهنگی یاد کردکه گربانگیر جامعه گردیده است. وی وظیفه دولت را بسترسازی و سیاست گذاری برشمرد و بر لزوم اصلاح فرهنگی جامعه و گذر از نگاه رخوت و مسئولیت گریزی به پویایی و کارآفرینی تاکید کرد و مشارکت مردم در ارتقای فرهنگ کار و حمایت از دولت با تلاش برای افزایش بهره‌وری در سطح خُرد و فردی را زمینه‌ساز دستیابی به نتایج مطلوب در سطوح کلان و جمعی و جلوگیری از پس‌روی اقتصادی دانست.

دکتر بهلولی، دانشگاه زابل را دانشگاهی کارآفرین خواند که با پیاده‌سازی تحولات محتوایی در رسالت‌ها و عملکردهای خود؛ خدمات، محصولات، روش‌ها و راهکارهای نوینی برای حل مشکلات جامعه ارائه نموده است و از این میان به الگوسازی جهت توسعه کشت زیتون، انگور یاقوتی و گیاهان دارویی و تلاش برای برپایی صنایع تبدیلی وابسته به محصولات مذکور اشاره کرد. وی از مقوله‌های مرز، گردشگری و انرژی‌های تجدید پذیر به‌عنوان توانمندی‌های شایسته و قابل‌تأمل سیستان یادکرد و سیاست‌های کارآفرینانه جهت تغییر در ارزش‌های اجتماعی و بسترسازی برای حضور گسترده و فعال مردم در بهره‌برداری از این توانمندی‌ها را دستاوردی راهبردی و زمینه‌ساز حرکت جمعی به‌سوی پیشرفت و اشتغال خواند.

در ادامه مراسم دکتر احمد قنبری رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه زابل، در سخنان خویش از علم به‌عنوان نخستین شاخصه قدرت یادکرد و استفاده بهینه از علم و دانش را مؤلفه اصلی پیشرفت دانست. وی بر لزوم تبدیل علم به فناوری و ثروت و تأثیر گسترده آن بر زندگی مردم تأکید و حرکت دانشگاه‌ها به سمت کارآفرین شدن را نتیجه دانش فنی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست. دکتر قنبری ترویج اقتصاد دانش‌بنیان با حمایت از ایده‌ها و ظرفیت‌های علمی و خلاقانه ی جوانان صاحب اندیشه را، وظیفه دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری دانسته و مشارکت اعضای هیئت‌علمی دانشگاه در بسترسازي براي فرهنگِ حامي كارآفريني با ارائه مشاوره رایگان به جوانانِ صاحب ایده را بسیار ضروری برشمرد.

در این مراسم علاوه بر سخنرانی جمعی از کارآفرینان موفق و مطرح منطقه سیستان، با اهدای لوح سپاس از تلاش‌های بایسته‌ی سرکار خانم ملیحه میر کارآفرین موفق، آقای دکتر کمال‌الدینی مؤسس اولین شرکت دانش‌بنیان مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه زابل و آقای مهندس فدایی مخترع و جوان نخبه سیستانی تقدیر به عمل آمد.