سه‌شنبه, 23 مرداد 1397

عنوان : حضور هیئت‌رئیسه دانشگاه زابل در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم به‌منظور برقراری ارتباطات مؤثرتر و آشنایی با بخش‌های مختلف پژوهشگاه
تاريخ :
 ۱۳۹۷/۰۲/۲۶

به گزارش روابط عمومی:

دکتر موسی بهلولی رئیس دانشگاه زابل که به دعوت دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همراهی سایر اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه زابل به شهر مقدس قم سفر کرده بود، ضمن سپاس از میزبانی صمیمانه رئیس محترم پژوهشگاه علوم و  فرهنگ اسلامی، از دانشگاه زابل به‌عنوان رکن اساسی توسعه سیستان یادکرد که موازی با نهادهای اجرایی منطقه برای رفع کمبودهای موجود تلاش می‌کند و هم درزمینهٔ تولید علم و گسترش پژوهش‌های کاربردی و هم درزمینهٔ پایش علمی مشکلات و اثرگذاری بر تسهیل زندگی ساکنین منطقه، همواره پیشگام بوده و هست. وی با برشمردن تکاپوهای ترویجی دانشگاه در پیاده‌سازی الگوهای اقتصاد مقاومتی در جامعه، به الگوسازی جهت گسترش کشت زیتون و گیاهان دارویی در منطقه سیستان و برقراری صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به این محصولات توسط دانشگاه زابل اشاره نمود و ارائه الگوهای علمی و تعیین مسیر برای تسهیل معیشت مردم را ازجمله رسالت‌های بنیادین دانشگاه برشمرد.

وی تشکیل هسته‌های پژوهشی با تأکید بر پتانسیل‌های منطقه همچون کشاورزی، دامداری، انرژی‌های تجدید پذیر و مرز که به مدد مشارکت فعال و تخصصی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه حاصل می‌گردد را، فرصتی دانست که دانشگاه زابل را به‌سوی تهیه و تدوین طرحی عالمانه و جامع برای رفع مشکلات منطقه رهنمون خواهد ساخت. دکتر بهلولی، عدم بهره‌مندی کافی از دستاوردهای علوم انسانی را در منطقه بسیار دردناک توصیف کرد و بر لزوم برنامه‌ریزی جهت برقراری ارتباطات علمی مستمر و دریافت برنامه‌های آموزشی نظام‌مند علوم انسانی از طریق نهادهایی همچون پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تأکید نمود.

دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و  فرهنگ اسلامی قم نیز ضمن خوشامدگویی به میهمانان، شمار دلسوزانِ حقیقیِ توسعه سیستان و بلوچستان را بسیار اندک دانست و قرارگیری دانشگاه زابل و مسئولین تلاشگر دیروز و امروز آن، در زمره‌ی رهپویان توسعه این سرزمین را افتخاری قابل‌توجه عنوان کرد. وی با اشاره به اینکه دانشگاه زابل تنها تکیه‌گاه و امید مردم و محور اصلی توسعه منطقه است، گفت که این پژوهشگاه هر آنچه را که در توان دارد برای توسعه علوم انسانی در منطقه انجام خواهد داد و ابراز امیدواری کرد که دستاورد این سفر برای مسئولین دانشگاه زابل، آشنایی با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کارای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و بهره‌گیری از آن‌ها درراه توسعه بیش‌ازپیش علوم انسانی در سیستان باشد. وی دربیانی مفصل، با برشمردن قابلیت‌ها و توانمندی‌های غنی این پژوهشگاه، بهره‌مندی از آن‌ها در قالب تفاهم‌نامه‌های منعقدشده را منشأ پیامدهای نیکو و مؤثر دانست و بر لزوم گسترش همکاری‌های مشترک تأکید کرد.

در پایان آقای دکتر علیرضا صدرا عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، تمرکز بر سه عنصر اساسی شامل مواهب طبیعی، موقعیت راهبردی و سرمایه‌ها و نیروهای انسانی را، لازمه‌ی توسعه هر منطقه دانست و همگرایی و تعامل پایا بین نهادهای مختلف اجرایی و همکاری آن‌ها با دانشگاه زابل را برای توسعه سیستان ضروری توصیف کرد. وی با اشاره به اینکه چشم‌انداز الگوی توسعه باید مبتنی بر فعالیت‌های علمی دانشگاه و با محوریت امنیت باشد، عنوان کرد که سیستان ازلحاظ سرمایه‌های توانمند انسانی چیزی کم ندارد و توسعه جامع و دانش‌بنیان منطقه با محوریت امنیت و تأکید بر موقعیت راهبردی زابل، به مدد نیروی انسانی بی‌نظیر این دیار ممکن خواهد شد.

آدرس صفحه رسمی کانال اطلاع رسانی دانشگاه زابل در پیام رسان سروش

تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه زابل می‌باشد.