دوشنبه, 26 آذر 1397
نشست شورای فرهنگی دانشگاه زابل با حضور رئیس دانشگاه و اعضای شورا برگزار شد
 ۱۳۹۷/۰۸/۱۴

به گزارش روابط عمومی:

جلسه شورای فرهنگی دانشگاه به ریاست دکتر بهلولی رئیس دانشگاه و با حضور اعضا روز یکشنبه 13 آبان ماه 1397 در سالن شورا برگزار شد.

در این نشست دکتر بهلولی ضمن تسلیت ایام غمبار محرم و صفر، از رویداد جهانی اربعین حسینی به‌عنوان نمایش شکوهمندی یادکرد که بر ابدیتِ حضور و باورمندیِ ایرانیان به مکتب عاشوراییِ اسوه‌ی آزادگی بشر، بنیاد گرفته است و عنوان کرد: بدیهی است که پندار سیاه دشمنانِ این آیین مقدس، حرکت سترگ اربعین را برنمی‌تابد و شیطنت‌های بی‌شمار برای سنگ‌اندازی و تخریب آن، خود نشان از بالندگی و بزرگی این رویداد باشکوه و استوار دارد.

رئیس دانشگاه زابل ضمن تبیین جایگاه و اهمیت بالای فعالیت‌های فرهنگی، آن را عاملی بسیار تعیین‌کننده در توسعه فرهنگی دانشگاه و به‌تبع آن جامعه دانست و بر ضرورت برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کمی و کیفی فرهنگی دانشگاه تأکید کرد. وی با اشاره به نقش پررنگ و موقعیت قدرتمند جمهوری اسلامی ایران در منطقه که دشمنی و کارشکنی معاندین فرا منطقه‌ای نظام و عمٌال منطقه‌ای آنان را در پی داشته و به افزایش تحریم و تحمیل فشار اقتصادی به مردم و دستگاه‌های دولتی منجر شده است، مهم‌ترین وظیفه دانشگاه به‌عنوان یک محیط علمی و فرهنگی را آفرینش و بازنشر امید و اطمینان عنوان کرد و با برشمردن مسائل مالی که به دلیل اوضاع کلی تحمیل‌شده بر اقتصاد کشور، گریبان گیر دانشگاه‌ها نیز شده است، از اقدامات مؤثر و کارآمد حوزه اداری و مالی دانشگاه برای عبور از شرایط سخت قدردانی نمود و بحران‌های ایجادشده در سطوح خرد و کلان در کشور را قابل مدیریت و گذار دانست.

دکتر بهلولی ضمن اشاره به مبانی دینی، اخلاقی و ارزشی که دانشگاه به‌عنوان یکی از نهادهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به آن ملزم است، بر لزوم پایبندی به پوشش اسلامی و اخلاق حرفه‌ای در میان دانشگاهیان و دانشجویان تأکید کرد و دانشجویان را امانتی بزرگ و پرمسئولیت نزد دانشگاه دانست که باید برای گسترش و تعميق شالوده‌ی فکری، ارزشي، اخلاقي و انقلابي آنان برنامه‌ریزی شود و زمینه تحقق پیوندی سودمند، سازنده و کارا میان دانشجویان و اجتماع جهت مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایجاد گردد. وی در پایان با تأکید دوباره بر لزوم ایجاد انگیزه و تفکر امیدبخش در میان دانشجویان و جوانان، عنوان کرد نباید اجازه داد که دغدغه‌های مالی مانع برگزاری و اجرای فعالیت های فرهنگی شود بلکه باید با مدیریت هزینه و شناسایی اولویت‌های فرهنگی، فضای دانشگاه را با نهادینه کردن تکاپوهای فرهنگی و اجتماعی شاداب و پویا نگاه‌داریم.

دکتر حیدرعلی دهمرده دبیر شورای فرهنگی نیز گزارشی از محورها و برنامه‌های فرهنگی این معاونت را عنوان نمود که از آن جمله می توان به شرکت 50 نفر از دانشجویان پسر دانشگاه در اردوی طریق رضوی، برگزاری جشنواره درون دانشگاهی جهش و جشنواره ملی حرکت در آذرماه با شرکت انجمن‌های علمی دانشگاه در دانشگاه اصفهان، برگزاری جشنواره رویش در اسفندماه ویژه کانون‌های فرهنگی و مذهبی در دانشگاه تهران و تصویب هزینه سفر دانشجویان، برگزاری اردوی توجیهی دانشجویان جدیدالورود، تصمیم‌گیری در خصوص هزینه نشریات دانشجویی و چاپ بنر و نیز تدوین سرود سیستان اشاره نمود.