دوشنبه, 26 آذر 1397
دیدار هیئت رئیسه دانشگاه با امام جمعه محترم شهرستان زابل
 ۱۳۹۷/۰۸/۱۵

به گزارش روابط عمومی دانشگاه:

در دیدار هیئت رئیسه دانشگاه با حجه الاسلام و المسلمین کیخا امام جمعه محترم شهرستان زابل، دکتر بهلولی به ارائه گزارشی از توانمندی ها و دستاوردهای دانشگاه زابل پرداخت. وی با اشاره به محدودیت های موجود در تخصیص اعتبارات مالی به دستگاههای اجرایی، تحقیقاتی و آموزشی از جمله دانشگاه زابل، توضیح داد که تلاشِ بسیاری از سوی معاونت مالی و اداری دانشگاه در جهت بازنگری و اصلاح هزینه کردهای غیر ضروری و اخذ حداکثری اعتبارات صورت پذیرفته و با استمرارِ سیاست صرفه جویی و مدیریت دقیق مالی، دانشگاه زابل از معدود دانشگاه هایی بوده است که توانسته با پیگیری راه حل ها و سیاست های درخور، پروژه های عمرانی خود را به سرانجام رسانده و قابل افتتاح و بهره برداری گرداند.

رئیس دانشگاه زابل در تشریحِ فعالیت های پژوهشی دانشگاه، با اشاره به اهمیت ارتباطات بین المللی علمی، از بسترسازی جهت پرداخت پژوهانه به اساتید و افزایش قابل توجه مبلغ آن و نیز برقراری پروژه های مشترک علمی با 27 کشور جهان یاد کرد و رشد چشمگیر مقالات معتبر اعضای هیئت علمی دانشگاه و چاپ چندین مقاله در مجلات زیرگروه نشریه معتبر Nature  را افتخاری ارزشمند برای دانشگاه زابل برشمرد. وی با استناد به معرفی کیفی ترین دانشگاههای کشور از سوی پایگاه استنادی علوم که از طریق خبرگزاری ایسنا در مورخه 20 خرداد 97 اعلام شده است، عنوان کرد که دانشگاه زابل در شاخه های کمیت و کیفیت محتوای علم، تولید علم فناورانه، دیپلماسی علمی و اجتماعی در میان برترین دانشگاههای کشور و در جایگاهی بالاتر از بسیاری از دانشگاههای بزرگ ومعتبر قرار گرفته است.

دکتر بهلولی با اشاره به تشکیل هسته‌های پژوهشی در حوزه‌های مختلف همچون کشاورزی، دامداری، انرژی های نو، آن را رویکردی کارآمد جهت تمرکز بر پتانسیل‌های منطقه و جهت‌دهی به مطالعات اعضای هیئت علمی دانشگاه برشمرد و ابراز امیدواری نمود که ورود متخصصین دانشگاهی و همکاری دستگاههای اجرایی برای رصد و پایش معضلات و چالش های منطقه، بستر و حمایت فرهنگی لازم جهت  ورود خیرین و نخبگان به منطقه را نیز ایجاد نماید. وی با بیان این مطلب که علم و تخصص دانشگاهیان می تواند مصائبی همچون افت کیفیت آب چاه نیمه، میزان قابل توجه تبخیر آب و طوفان و ریزگردها که از مهم ترین معضلات اثرگذار بر سیستان امروز هستند را بازبینی، شناسایی و چاره سازی نماید، به ضرورت همکاری و اجماع بین المللی برای حل این مشکلات اشاره کرد و از برگزاری کنفرانس علمی مشترک با اتحادیه علوم جغرافیایی ایران جهت گردهم آوردن متخصصین و دانشگاهیان کشورهای درگیر در چالش های زیست محیطی مذکور خبر داد و آن را عرصه ای برای عرضه ی معضلات زیست محیطی مشترک و چاره یابی برای آنها دانست.

رئیس دانشگاه در پایان سخنان خویش به اقدامات دانشگاه در رابطه با تولید انبوه نهال زیتون، راه اندازی خط تولید روغن و ترویج پرورش و فرآوری آن و نیز ترسیم چشم اندازی برای گسترش پرورش و صنایع تبدیلی وابسته به گیاهان دارویی اشاره کرد و ضمن اعلام آمادگی دانشگاه زابل برای تهیه و ارائه طرح های جامع و تخصصی جهت رفع معضلات منطقه، ابراز امیدواری نمود دستگاههای اجرایی نیز توانمندیِ اعضای هیئت علمی دانشگاه در بهره گیری از دانش و فناوری را مورد استفاده قرار دهند تا بتوان با اصلاح و بهبود روش های اجرایی و همکاری مدیران و مسئولین منطقه به سوی پیشرفت و آبادانی گام برداشت.

حجه الاسلام والمسلمین کیخا امام جمعه محترم زابل نیز ضمن قدردانی از تلاش های صورت گرفته توسط دانشگاه زابل بر ضرورت بهره گیری کلیه دستگاههای اجرایی منطقه از توانمندی های علمی این دانشگاه تاکید نمود و عنوان کرد: با توجه به توانمندی های علمی دانشگاه زابل انتظار می رود کلیه دستگاههای اجرایی منطقه در انجام طرح های تحقیقاتی خود از علم دانشگاه زابل بهره گیرند و ارائه آن به دانشگاهها و مراکز علمی خارج از منطقه قابل قبول نیست. وی در ادامه ضمن ابراز تمایل برای بازدید میدانی از دستاوردهای دانشگاه زابل، پیشنهاد نمود تا پس از پایان ایام سوگواری ماه صفر جلسه ای با موضوع بهره گیری دستگاههای اجرایی منطقه از توانمندی های علمی این دانشگاه برگزار گردد و در پایان ضمن اظهار لطف به فعالیت و تلاش دانشگاه زابل آن را شایسته تحسین، تشکر و تقدیر دانست.

روابط عمومی دانشگاه زابل