دوشنبه, 26 آذر 1397
امضای تفاهم‌نامه همكاری سه‌جانبه میان دانشگاه‌ زابل، دانشگاه میلان و انجمن بین‌المللی مطالعات مناطق مدیترانه و شرق (ISMEO) ایتالیا
 ۱۳۹۷/۰۹/۰۳

به گزارش روابط عمومی دانشگاه:

در ادامه گسترش و تجدید همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه زابل و دانشگاه میلان ایتالیا که از سال 2002 آغاز و در سال 2006 میلادی تجدید گردیده است؛ رئیس دانشگاه زابل طی نشستی رسمی، میزبان هیئت ایتالیایی به ریاست پروفسور آدریانو روسی استاد مطالعات ایران‌شناسی و رئیس سابق دانشگاه ناپل و رئیس فعلی انجمن بین‌المللی مطالعات مناطق مدیترانه و شرق (ISMEO) ایتالیا بود.

این نشست در راستای توسعه پژوهش‌های علمی مرتبط با باستان‌شناسی ازجمله تجارت باستانی، کشاورزی باستانی، باستان‌گیاه‌شناسی با محوریت انجمن ISMEO و همچنین سایر علوم با محوریت دانشگاه میلان و باهدف انتقال دانش و پرورش نسل جدیدی از محققان که بتوانند با آگاهی کافی از پیشینه تاریخی، کشاورزی، صنعتی و اقتصادی سیستان کهن، بسترهای لازم برای توسعه‌ی کشاورزی، زیست‌محیطی و اقتصادی امروزِ منطقه را فراهم سازند برگزار شد و طی آن بسترهای همکاری‌ دوطرفه درزمینه های علمی، پژوهشی، آموزشی و انتقال دانش و تجربیات با انجام طرح‌های پژوهشی مشترک، تبادل محقق و دانشجو، گسترش مراکز تحقیقاتی، توسعه اقتصادی منطقه و ... موردبحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

رئیس دانشگاه زابل ضمن خوشامدگویی به میهمانان، با معرفی دانشگاه زابل و توانمندی‌ها و پتانسیل‌های آن، بر لزوم تمرکز تحقیقات و پژوهش‌های آتی محققین بر سه مقوله‌ی مهم کشاورزی، تغییرات اقلیمی و باستان‌شناسی در قالب پروژه‌های مشترک با دانشگاه‌ میلان تأکید کرد و ضمن ابراز خشنودی از بسط همکاری‌های علمی- بین‌المللی، جهت‌دهی مطالعات دانشگاهی به سمت‌وسوی پتانسیل‌های توسعه منطقه به‌ویژه باستان‌شناسی و نیز کشاورزی که یکی از ارکان اصلی فرهنگ و اقتصاد در سیستان بوده است را خواستار شد.

این نشست با امضای تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه توسط دکتر موسی بهلولی رئیس دانشگاه زابل، پروفسور پیرو آتیلیو بیانکو نماینده رئیس دانشگاه میلان و پروفسور آدریانو روسی رئیس ISMEO در راستای همکاری‌های علمی، پژوهشی و میدانی مشترک و توسعه تحقیقات در زمینه‌های علمی مختلف به پایان رسید.

شایان‌ذکر است با توجه به سابقه طولانی کاوش‌های موسسه ایزمئو در سیستان که به سال 1977 میلادی بازمی‌گردد و دامنه وسیعی از کاوش‌های باستان‌شناسی در زمینه‌های گوناگون را شامل می‌شود، حجم بسیار وسیعی از داده تولیدشده که با تشکیل پایگاه داده و تجزیه‌وتحلیل آن، اطلاعات ارزشمندی تولید خواهد شد و نتایج آن می‌تواند در قالب مقالات و کتب مشترک بین‌المللی منتشر شود.

در پایان این دیدار هیئت ایتالیایی با اهدای 25 جلد کتاب به دانشگاه زابل، مراتب سپاس خود را ابراز نمودند.