پنج‌شنبه, 2 اسفند 1397
جشن بزرگ وحدت با حضور دكتر مصطفی معین در دانشگاه زابل برگزار شد
 ۱۳۹۷/۰۹/۰۵

به گزارش روابط عمومی دانشگاه:

هم‌زمان با زادروز خجسته رحمت عالمیان و خاتم پیامبران حضرت محمد مصطفی (ص) و سلاله پاک ایشان حضرت امام جعفر صادق (ع)، جشن بزرگ وحدت با استقبال پرشور دانشجویان دانشگاه زابل در مرکز همایش‌های بین‌المللی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی (ره) برگزار شد و حضور دکتر مصطفی معین وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری که نقش ویژه‌ای در شکل‌گیری دانشگاه زابل داشته و سنگ بنایِ بنیان و بالندگی این قطب علمی منطقه سیستان، در زمان وزارتِ دانش مدارانه وی نهاده شده است نیز زینت‌بخش این مراسم باشکوه بود.

در ابتدای این مراسم دکتر موسی بهلولی رئیس دانشگاه ضمن تبریک عید میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، با بیان خیرمقدم و خوشامدگویی به محضر دکتر مصطفی معین، صدور مجوز تأسیس دانشگاه زابل و دبیرستان‌های وابسته به دانشگاه را نتیجه‌ی درایت و عنایت ویژه‌ی ایشان در زمان تصدی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانست و محصولِ آن درایت و تصمیم سازنده را، پرورش شمار بسیاری از اساتید، متخصصین، مهندسان و نام‌آوران منطقه در همان دبیرستان‌ها و دانشگاه زابل عنوان کرد که همچنان نیز به نقش سازنده و مولد خود ادامه می‌دهند. وی تلاش و جایگاه ویژه‌ی بزرگ‌مردانی چون دکتر معین و دکتر دهمرده را در هموار ساختن چنین مسیر پویا و بالنده‌ای ستود و گفت: مجموعه دانشگاه زابل، با دارا بودن 8 دانشکده، 5 پژوهشکده، 400 عضو هیئت‌علمی و حدود ده هزار دانشجو، امروز به‌عنوان قطب علمی منطقه شناخته می‌شود و چاپ چندین مقاله توسط اساتید این دانشگاه در نشریات زیرگروه نشریه معتبر Nature، قرارگرفتن در میان دانشگاه های برتر کشور به گواه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و حضور فعال و نقش سازنده آن در برقراری ارتباط و تأثیر بر زندگی مردم را ازجمله دستاوردهای بیست‌ساله دانشگاه زابل برشمرد.

دکتر بهلولی مراکز علمی-دانشگاهی، مردم و مدیران اجرایی را ازجمله عوامل مؤثر بر بهگشت و ایجاد تحول در منطقه برشمرد و همپایی و همراهی این سه عامل در شناسایی و چاره‌اندیشی چالش‌ها را راهکاری اثربخش در مدیریت و مواجهه با بحران‌های کنونی عنوان کرد. وی با بیان اینکه دانشگاه زابل در راستای عمل به رسالت‌های منطقه‌ای خود قائل به شناسایی و چاره‌سازی مشکلات و معضلات پیش روی منطقه می‌باشد، همکاری همه‌جانبه‌ی دستگاه‌های اجرایی و متخصصین دانشگاهی را برای پایش علمیِ بحران‌هایی همچون گردوغبار، خشک‌سالی، آلودگی آب و... مورد تأکید قرارداد.

رئیس دانشگاه زابل در پایان ضمن آرزوی توفیق جهت آراستگی و دستیابی به سیره و اخلاق پیامبر رحمت و محبت (ص)، از "اخلاق" به‌عنوان گوهر گم‌شده‌ی دنیای امروز یادکرد و بسیاری از خشونت‌ها و نابهنجاری‌های اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی موجود در جامعه را نتیجه‌ی عبور از مرزها و اصول اخلاقی و زاییده‌ی خودبرتربینی دانست. وی رفتارشناسی سراسر رحمت، بخشش و عدالت پیامبر مکرم اسلام را چراغی روشن فرا راهِ هدایت هر انسان برشمرد و با تأکید بر لزومِ معیار و مبنا قرار دان حقیقت و اخلاق، پاسداری از حرمت خون پاک شهیدانی که جان درراه استقلال این خاک مقدس نهاده‌اند را عهدی ناگسستنی بر گردن مردم و مسئولین دانست.

در ادامه مراسم دکتر مصطفی معین با تشکر از دانشگاه زابل به سبب مهیاسازی زمینه‌ی حضور دوباره ایشان در این دانشگاه؛ خود را دانشجو و همکاری قدیمی توصیف کرد که اکنون در جمع خانواده دانشگاهی خود حضور یافته و چهره پر از امید و نشاط دانشجویان این دانشگاه را بیانگر این حقیقت دانست که نهال نوپایی که بیست سال قبل با لطف خدا و تلاش مسئولین وقت در سیستان کاشته شد اکنون درختی تناور گردیده است که نوید آینده‌ای روشن را می‌دهد. وی با تبریک میلاد باسعادت پیامبر مکرم اسلام، از حضرت محمد (ص) به‌عنوان پیامبر اخلاق یادکرد و بزرگ‌ترین پیام او برای بشر را لزوم پایبندی به اخلاقیات دانست. وی با اشاره به اینکه خداوند کریم در قران، پیامبر را سرمشق اخلاقی بشر قرار داده و شخص پیامبر نیز همواره اصلی‌ترین رسالت خود و پیشینیانش را به کمال رساندن اخلاق بشر معرفی کرده است، گفت: بر من و ماست که به صفتِ مسلمانی، بر پیامبر خویش اقتدا کنیم و جهت دستیابی به رسالتی که پیامبر برای آن مبعوث شده است، برپایی جامعه‌ای اخلاقی و عقلانی را اولویت فکری و عملی خود قرار دهیم. دکتر معین با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی پیامبر اسلام همچون ساده زیستی، مردم‌گرایی، عدالت‌خواهی، مشورت پذیری و ارزش قائل شدن به خرد جمعی؛ اخلاق را در دو سطح فردی و اجتماعی قابل‌تقسیم بندی دانست و در تشریح جنبه‌های فردی اخلاق به صفاتی همچون وجدان کاری، راست‌گویی، ملاطفت و در بیان جنبه‌های اجتماعی که آن را اخلاق حکومتی نیز نام نهاد، به عملکرد اخلاق مدارانه مسئولین در ارزش نهادن به رأی و نظر مردم، وفای به عهد و وعده، پاسخگویی و عملکرد شفاف اشاره کرد.

وزیر اسبق علوم، دانشگاه‌ها را چراغ راه و کانون عقلانیت و تفکر در جامعه دانست و عنوان کرد: اگر رفتار، انگیزه و عملکرد دانشگاهیان بر مدار اخلاق باشد، چراغ اخلاق در جامعه نیز برافروخته‌تر و پرفروغ‌تر خواهد شد. وی کمال‌جویی و پاسخگویی نسبت به مسئولیت را ازجمله رئوس اخلاق دانشگاهی دانست و به استناد قران که شرط رفعت را برخورداری از علم و ایمان می‌داند، بیان نمود: هر جامعه‌ای اگر به‌موازات ایمان، به علم و تکنولوژی نیز مجهز باشد به کمال خواهد رسید و رشد موازیِ آگاهی علمی و سطح مسئولیت، منجر به پاسخگویی بیشتری از سوی مسئولین خواهد شد. وی با اشاره به اینکه امروزه نه‌تنها رسالت آموزشی، بلکه رسالت اجتماعی دانشگاه‌ها نیز مهم و مورد تأکید است گفت: دانشگاهی که شناختی از جامعه و منطقه پیرامون خود نداشته باشد و برای بحران‌های اثرگذار بر آن راه‌حل علمی ارائه ندهد، در تعریف جدید جهانی از دانشگاه، جایگاهی نخواهد داشت و از این دیدگاه، عملکرد بیست‌ساله‌ی دانشگاه زابل که مبتنی بر احساس مسئولیت نسبت به جامعه‌ی بومی خود می‌باشد را ستود.

دکتر معین با اشاره به بحران‌ها و آسیب‌های اجتماعی فراگیر در جامعه، به وظیفه سنگین نخبگان علمی و دانشگاهی در مواجهه با آن‌ها اشاره کرد و ادای دین و احساس مسئولیت نسبت به جامعه را ضروری برشمرد و با بیان اینکه یک‌سوم جمعیت کنونی ایران را جوانان آموزش‌دیده دانشگاهی تشکیل می‌دهند، بر حضور فعال و استفاده گسترده جوانان از تمامی فرصت‌های ارتباطی وابسته به تکنولوژی برای تولید تفکر و اندیشه، ارتقای سطح آگاهی مردم و تحرک بخشی به جامعه تأکید کرد و ابراز امیدواری نمود که با پایبندی به اخلاق اجتماعی و پیاده‌سازی الگوهای اخلاقی، رهپویان شایسته‌ی پیام اخلاقی و جهانی پیامبر اسلام (ص) باشیم.

جشن وحدت با اجرای ترانه و موسیقی محلی سیستانی، استندآپ کمدی و دیگر برنامه‌های مفرح به پایان رسید.