يکشنبه, 3 ارديبهشت 1396

رو عنوان : مشروح خبر
عنوان : كنفرانس راهكارها و رهیافت های احیاء تالاب بین المللی هامون در دانشگاه زابل آغازشد
تاريخ :
 ۱۳۹۵/۱۱/۱۸

دکتر بهلولی رئیس دانشگاه زابل در آیین آغاز به کار اولین کنفرانس راهکار ها و رهیافت های تالاب بین المللی هامون در دانشگاه زابل ضمن گرامیداشت ایام الله دهه مبارک فجر و تشکر از حضور مسئولین و معتمدین بیان داشت: کنفرانس های علمی بهترین فرصت برای ارائه آخرین دستاوردها و گفت و گو میان محققان است که دانشگاه زابل تاکنون توانسته با برگزاری همایش ها و کنفرانس های داخلی و خارجی زمینه را برای ارائه دستاوردها و گفت و گو میان محققان فراهم کند.

دکتر بهلولی خاطر نشان کرد: زمانی که هامون سیراب است مردمان منطقه سیستان شاداب هستند و زندگی در این منطقه رونق دارد چرا که حیات منطقه سیستان وابسته به رودخانه هیرمند و تالاب هامون است. با توجه به اینکه بخشی از تالاب هامون نیز در کشور افغانستان قرار دارد؛ موضوع احیاء تالاب مطمئنا در اکوسیستم کشور افغانستان نیز تاثیر گذار است. ایشان با تاکید  بر این نکته که احیای تالاب بین المللی هامون به نفع مردم منطقه و جهان است؛ و به همین سبب باید برای احیای آن سازمان های بین المللی به خوبی ورود کنند و دانشگاه زابل به عنوان پرچم دار حل مشکلات سیستان، این آمادگی را دارد تا با ارائه راهکارهای علمی در راستای حل این مشکل گام های موثر بردارد.

وی گفت: باید در این راستا از علم به نحو شایسته ای برای احیای تالاب بین المللی هامون استفاده شود به طوری که برگزاری کنفرانس راهکارها و رهیافت های احیای تالاب بین المللی هامون در همین راستا انجام شده است.

رئیس دانشگاه زابل در پایان سخنرانی خود ضمن تشکر از تلاش های  ارزنده پژوهشکده تالاب بین المللی هامون خواستارتلاش بیشتر مسئولان وزارت خارجه برای دریافت حق آبه تالاب بین المللی هامون از کشور افغانستان شد.

معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل نیز با تقدیر از برگزارکنندگان این کنفرانس اظهارداشت: موضوع و اهمیت آب تنها در سیستان وبلوچستان و کشور مطرح نیست بلکه در تمام دنیا مطرح و کانون مناقشات بسیاری از کشورها شده است.

هوشنگ ناظری افزود: مشکلات آب در منطقه سیستان تاریخی بوده وبدلیل اینکه منابع آبی خود را از کشور همسایه دریافت می کند همیشه مشکلاتی داشته است.
وی با اشاره به تفاوت حق آبه هیرمند و تالاب بین المللی هامون گفت: 820 میلیون متر مکعب آب بر اساس معاهده 1351 به عنوان حق آبه سیستان از رودخانه هیرمند اختصاص داده شده است.
فرماندار زابل افزود: با پیگیری های رئیس جمهوری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و استاندار سیستان وبلوچستان امیدواریم کشور دوست و همسایه افغانستان خواسته های ایران را بپذیرد.

کمیسار عالی آب هیرمند، مدیرکل دفتر رودخانه های مرزی، منابع آب مشترک و نماینده وزارت نیرو در امور دیپلماسی آب نیز در این کنفرانس گفت: برای حل مساله تالاب بین المللی هامون پیچیدگی، تنوع موضوعات و سرفصل های فنی، اجتماعی، اقتصادی و امنیت وجود دارد.

جبار وطن فدا افزود: در معاهده حق آبه 1351 هیچ نامی از تالاب هامون برده نشده است بلکه دولت در سالهای اخیر برای حفاظت از این تالاب حق آبه تعیین کرده است که این رقم خیلی محدود است و بدنبال افزایش آن هستیم.

وی رویکرد افغانستان در توسعه اقتصادی با محوریت کشاورزی، توسعه سد سازی و انحراف آب در بالادست، مدیریت یکپارچه منابع آبی، عدم وجود همکاری مشترک را از جمله دلایل خشک شدن تالاب بین المللی هامون دانست.
مدیرکل دفتر رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو اظهارداشت: رویکرد صرف کشاورزی در منطقه سیستان باید به تجارت و ترانزیت تبدیل شود .

لازم به ذکر است برای این کنفرانس 230 مقاله در مدت 2 ماه  در چهار محور دریافت شده است که پس از داوری 58 مقاله برای ارائه در کنفرانس راهکارها و رهیافت های احیا تالاب بین المللی هامون پذیرفته شده است.

کنفرانس راهکارها و رهیافت های احیا تالاب بین المللی هامون از دوشنبه 18 بهمن ماه 1395 بمدت 2 روز با حضور مدیرکل دفتر رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو، نماینده ویژه معاون امور حقوق بین الملل وزارت امورخارجه در امور دیپلماسی آب، مدیریت و احیای تالاب های کشور، معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل، رئیس دانشگاه زابل، مسئولان استانی، محلی و معتمدان منطقه سیستان در دانشگاه زابل آغاز بکار کرد.

در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه مشاغل مرتبط با تالاب بین المللی هامون و نمایشگاه عکس سیستان برپا شده است.

جهت مشاهده تصاویر کنفرانس راهکارها و رهیافت های تالاب بین المللی هامون کلیک کنید

تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه زابل می‌باشد.