جمعه, 6 اسفند 1395

رو عنوان : مشروح خبر
عنوان : كنفرانس راهكار ها و رهیافت های احیاء تالاب بین المللی هامون به كار خود پایان داد
تاريخ :
 ۱۳۹۵/۱۱/۲۰

نخستین کنفرانس راهکارها و رهیافت های احیای تالاب بین المللی هــامون که به ابتکار و همت دانشگاه زابل شامگاه سه شنبه 19 بهمن ماه 1395 برگزار گرديد، مزین بود به حضور گرم و پر احساس مردم گرانقدر، سران و بزرگان طوایف و معتمدین، فرماندار ویژه محترم شهرستان زابل، مسئولین محترم ادارات، اساتید بزرگوار،‌نماینده محترم مردم شریف سیستان در مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر دهمرده، جناب آقای جلال کلانتری دستیار ویژه معاون وزیر امور خارجه در امر دیپلماسی آب و جناب آقای جبار وطن فدا کمیسار عالی آب هیرمند، مدیرکل دفتر رودخانه های مرزی، منابع آب مشترک، نماینده وزارت نیرو در امور دیپلماسی آب ودیگر صاحب نظران و محققان حوزه آب و دیپلماسی آب به کار خود پایان داد.

در طی دو روز بر گزاری این کنفرانس، مقالات، مباحث علمی و راهکار های مختلفی جهت حیات بخشیدن به تالاب بین المللی هامون، این شاهرگ حیاتی مردم و منطقه مطرح و نوید بخش آغازی خردمندانه در جان بخشی به آن گردید.

در ابتدا ی این مراسم جناب آقای جوادی به نمایندگی از جامعه صیادی و جناب آقای سرابندی به نمایندگی از سران طوایف سیستان به ایراد نظرات و پیشنهادات ارزشمند خود پرداختند.

جناب آقای دکتر حبیب الله دهمرده نماینده مردم شریف سیستان در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از دانشگاه زابل در برگزاری این کنفرانس، با بیان اهمیت برگزاری سالانه چنین همایش هایی به نقش ارزنده و حیاتی تصمیمات و اقدامات علمی و کارشناسی در خصوص تالاب هامون پرداخت.

لازم به ذکر است جناب آقای دکتر احمد علی کیخا، نماینده مردم شریف سیستان در مجلس شورای اسلامی که از متخصصین حوزه اقتصاد آب می باشند نیز حمایت علمی و تخصصی بسیار نزدیکی در کمیته‌های علمی این کنفرانس داشته و چارچوب و خط مشی اصلی همایش توسط ایشان ترسیم شده است.

جناب آقای کلانتری؛ دستیار ویژه معاون وزیر امور خارجه در امور دیپلماسی آب نیز در خصوص ضرورت مدیریت جامع و یکپارچه آب در کشور تأکید و با بیان تاثیر تغییرات اقلیم و چالش های منطقه ای و بین المللی آب های مرزی، به بهره گیری از تجارب مدیریت مربوط به سایر تالاب های کشور اشاره نمود.

همچنین جناب آقای دکتر بهلولی رئیس محترم دانشگاه زابل ضمن پاسداشت حضور مغتنم بزرگان و سران طوایف ، معتمدین و صاحب نظران حوزه آب و سایر میهمانان، از برگزاری موفق این کنفرانس قدردانی، و با تاکید بر اصالت علم و بهره گیری از رهیافت های علمی در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها، برگزاری کنفرانس ها را به عنوان عرصه ای برای عرضه آخرین دستاوردهای علمی ضروری دانست. ایشان با توجه به اهمیت طرح آب رسانی به 46هزار هکتار از اراضی دشت سیستان، خواستار برگزاری کنفرانسی تخصصی با محوریت این موضوع شده و نوید برگزاری کنفرانس هایی با موضوعیت ریزگردها و تبخیر آب را در آینده ای نزدیک بیان نمود. علاوه بر این در خصوص ضرورت برگزاری کنفرانس آب در سطح بین المللی و با همکاری دانشگاه هایی از کشورهای ذی نفع در وضعیت آب رودخانه هیرمند، همچون افغانستان نیز تأکید نمودند.

در پایان همایش نیز جناب آقای دکتر قــرایی، دبیر محترم کنفرانس، بیانه پایانی را قرائت کرده و تداوم برگزاری چنین کنفرانس های پرباری را تکلیف دانشگاه زابل خواند.

تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه زابل می‌باشد.