پنج‌شنبه, 2 اسفند 1397
دیدار هیئت رئیسه دانشگاه زابل با استاندار سیستان و بلوچستان
 ۱۳۹۷/۰۹/۰۷

در دیدار هیات رئیسه دانشگاه زابل با مهندس موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان، دکتر بهلولی رئیس دانشگاه ضمن تبریک انتصاب ایشان، وی را فردی کارآزموده، باتجارب گرانقدر و آشنا به مسائل استان توصیف کرد که حضورش نوید بخشِ آینده ایی روشن برای فردای استان است و تحصیل ایشان در دانشگاه زابل را مایه مباهات و افتخار این دانشگاه برشمرد. وی در ادامه با معرفی اجمالی دانشگاه زابل، به تبیین ظرفیت ها و توانایی ها و تشریحِ اهداف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و مواردی که از دریچه رسالت های جهانی و منطقه ای دانشگاه مورد بحث قرار می گیرند، پرداخت و تصریح کرد: اندیشه مدیریتی حاکم بر دانشگاه به گونه ای تعریف شده که اهمیت ویژه ای برای تاثیرگذاری اجتماعی، جهت الگوسازی و برقراری ارتباط کارآمد با مردم و معتمدین منطقه قائل است.

رئیس دانشگاه زابل از مردم، دانشگاهها و سیاستگذاران به عنوان سه محور اساسی موثر بر توسعه منطقه یاد کرد و مشارکت اجتماعی فعال مردم به موازات بهره گیری از تخصص جامعه علمی و دانشگاهی را ضامن موفقیت سیاستگذارانِ بخش حاکمیت، برای حرکت در مسیر توسعه عنوان نمود. وی در اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های سیستان، بر مقوله های کشاورزی، دامداری، انرژی های تجدید پذیر، مرز و گردشگری تاکید کرد و تشکیل هسته های پژوهشی با محوریتِ تمرکز بر روی این پتانسیل های بالقوه را، از جمله اقدامات دانشگاه زابل در زمینه پایش علمی معضلات منطقه و اجرایی ساختن تخصص های علمی دانشگاهیان برشمرد. دکتر بهلولی فقدانِ مطالعه ی جامع و علمی را، دلیل  عمده ی عدم موفقیت و ناکارآمدیِ بسیاری از پروژه های اجرا شده در استان دانست و با تاکید مجدد بر لزوم مشارکتِ هماهنگ مردم، مسئولین اجرایی و نهاد های علمی در مسیر توسعه استان، ابراز امیدواری کرد با فرصت دادن به دانش و مطالعات روزآمد دانشگاهی، بتوان به سازوکارها و چاره جویی های پردامنه برای توسعه این استان تاریخی و پهناور دست یافت. وی در پایان ضمن آرزوی موفقیت، از ایشان به جهت بازدید از سیستان و توانمندی های دانشگاه زابل دعوت به عمل آورد.

مهندس موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان نیز ضمن خیرمقدم به حضور میهمانان، دانشگاه زابل را دانشگاهی نقش آفرین و اثرگذار دانست که دانشجویان و فارغ التحصیلان آن همواره نقش عمده ای در صحنه رقابت های علمی کشور بر عهده داشته اند. وی در ادامه ضمن تاکید بر ضرورتِ بهره گیریِ دستگاههای اجرایی از پتانسیل کارآمدِ دانشگاهها، برلزوم اثرگذاری و نقش آفرینیِ موثر مراکز علمی تاکید نمود و فقدان بهره گیری ازتوانِ علمی دانشگاههای منطقه در پروژه ها را، خلاء قابل توجهی دانست و افزود: انتظار می رود اجرای پروژه های کلان و اثرگذارِ استان، در کنار حل معضلات هدفگذاری شده؛ ایجاد امید در مردم، افزایش اعتماد به مسئولین، نظارت های فنی و اعتباری و نیز گردش متناسب مالی در استان را نیز به همراه داشته باشند تا به نقطه آسیب بدل نگردند.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به گرد وغبار و شن های روان به عنوان چالش های بزرگ سیستان، تداوم این بحرانها را معلولِ رویکردهای موضعی و غیر علمی و عدم توجه به پیوستگی های جغرافیایی در دوسوی مرز بیان نمود و با تاکید بر ضرورت تبیین رویکردهای علمی-تحقیقاتی در دستگاههای اجرایی با محوریت مراکز علمی استان، بر لزوم مطالبه گری دانشگاهها جهت حل معضلات و چالش های عمده تاکید کرد و ضمن اشاره به لزوم مدیریت تبخیر آب در چاه نیمه ها، نگاه مدیریتی نو و عالمانه ای را برای حفظ این منابع آبی، ضروری دانست. وی در ادامه انباشت مشکلات و معضلات را تهدیدی بالقوه دانست که نیازمند احصاء، تفکیک و ارائه راه حل های علمی است و بر ضرورت کنشگری دانشگاه ها در نقد روش ها و بیان راه حل ها تاکید کرد. مهندس موهبتی ارائه خدمات و تجارت با افغانستان با بهره گیری از بندر چابهار را، یکی از مهم ترین مزیت های حال حاضر منطقه سیستان که می تواند فرصت های سرمایه گذاری قابل توجهی را نیز خلق نماید، برشمرد و در پایان ضمن ابراز تمایل و علاقمندی برای حضور در سیستان و دانشگاه زابل تصریح کرد: با تاملی بر شاخصه های اخلاقی و فرهنگی جامعه می توان دریافت که امروز بیش از هر زمان دیگری نقش دانشگاهها در تعالی مولفه های فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی جامعه به عنوان پیش نیازی برای توسعه در سایر زمینه ها مورد تاکید است و در این رابطه، لزوم ارتقای فضای فرهنگی استان و غالب شدن فرهنگ هم افزایی جهت رشد و توسعه را ضروری دانست.

روابط عمومی دانشگاه زابل