شنبه, 3 فروردين 1398
نخستین "دوره آموزشی تخصصی فرهنگ و كار" ویژه مدیران، كارشناسان و فعالان دانشجویی دانشگاه‌های منطقه 8 كشور در دانشگاه زابل برگزار شد
 ۱۳۹۷/۱۰/۱۶

به گزارش روابط عمومی:

نخستین "دوره آموزشی تخصصی فرهنگ و کار" ویژه مدیران، کارشناسان و فعالان دانشجویی دانشگاه‌های منطقه 8 کشور (کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان)، در سالن کنفرانس مرکز همایش‌های بین‌المللی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی (ره) دانشگاه زابل برگزار شد. در آئین افتتاحیه این دوره آموزشی دوروزه که با حضور سرکار خانم دکتر پارساپور، مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، مدیران کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه 8، رئیس اداره کار و امور اجتماعی شهرستان زابل، کارآفرینان و دانشگاهیان برگزار شد، دکتر بهلولی رئیس دانشگاه زابل ضمن خوش آمدگویی به مدعوین ارجمند، بر جایگاهِ کارکردهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و لزوم بهره‌برداری صحیح از پتانسیل‌های دانشجویی در جهت تحقق و توسعه اهداف فرهنگی کشور تأکید کرد. وی با اشاره به پیشینه دانشگاه زابل، سابقه آموزش عالی در سیستان را همزاد با انقلاب اسلامی دانست و با تأکید بر نقش انکارناپذیر دانشگاه در توسعه فرهنگی جامعه؛ به مراودات اجتماعی گسترده دانشگاه زابل باهدف حرکت در مسیر فرهنگ‌سازی، ارائه الگوهای کارآمد و استفاده بهینه از ظرفیت‌های بومی منطقه اشاره کرد. رئیس دانشگاه، ایجاد پوشش گیاهی در مجتمع تحقیقاتی بقیه‌الله الاعظم (عج) و نیز احداث دریاچه مصنوعی هامونک با اهداف چندگانه‌ی تحقیقاتی، فرهنگی و تفریحی را در زمره‌ی اقداماتِ دانشگاه زابل برشمرد که فراتر از وظایف معمول ترسیم‌شده برای دانشگاه‌ها صورت پذیرفته است و از این مراودات گسترده اجتماعی به عنوان مجالی برای برقراری ارتباط با مردم و به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات مؤثر یاد کرد.

رئیس دانشگاه زابل در ادامه به  بازتعریف الگوهای کشت و شکل‌گیری هسته‌های پژوهشی با محوریت  توانمندی‌های سرزمینی منطقه سیستان شامل  کشاورزی، دامداری، مرز و انرژی‌های تجدید پذیر اشاره نمود و دانشگاه را مسئول پایش علمی و پژوهشی تمامی پروژه‌های در حال اجرا در منطقه دانست. وی بابیان تلاش بی‌وقفه‌ی متخصصین دانشگاهی در رصد مشکلات و معضلات مربوط به گردوغبار و کمبود آب در منطقه؛ بر نقش دانشگاه در برگزاری همایش‌های علمیِ مرتبط با چالش‌های پیش روی منطقه به‌عنوان حلقه ارتباطی واسط میان مردم و مسئولین اجرایی اشاره کرد و با بیان تجربه مثبت کنفرانس تالاب بین‌المللی هامون در همگام‌سازی مردم و مسئولین با یافته‌های علمی متخصصین، بر ادامه این روند کارآمد در برگزاری کنفرانس بین‌المللی گردوغبار نیز تأکید نمود.

دکتر بهلولی ترویج الگوی کشت زیتون و گیاهان دارویی و تلاش دانشگاه برای پیاده‌سازی تأسیسات استحصال روغن‌زیتون و فرآوری گیاهان دارویی را از دیگر اقدامات اجتماعی دانشگاه زابل در سطح منطقه برشمرد و ابراز امیدواری کرد با تمرکز ویژه در باب گسترش فرهنگ کارآفرینی، بتوان تأثیر ابعاد مختلف آن در بهبود کمی و کیفی جایگاه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در دستیابی به توسعه کشور را ترسیم نمود و با تدوین استاندارها و الگوهای کارآمد برای پرورش فارغ‌التحصیلانی کارآفرین و عالم به نیازهای روز جامعه، شهروندانی را تربیت کرد که هدایت و راهبری فکری جامعه در عرصه‌های گوناگون را بر دوش بکشند و تحول‌آفرینانِ آینده و توسعه همه‌جانبه کشور باشند.

شایان‌ذکر است این نشست با برگزاری 18 ساعت کارگاه آموزشی نیز همراه بود که عناوین آن عبارت است از:

- کارگاه‌های آموزشی «فرهنگ، فراغت، کار»، «اقتصاد فرهنگ، اقتصاد خلاق» و «اخلاق کسب‌وکار» برگزارشده توسط جناب آقای اردشیر منصوری

- کارگاه‌های آموزشی «مهارت‌های مذاکره در میدان کار» و «کافه گفتگو» برگزارشده توسط جناب آقای حسین توحیدی

- کارگاه آموزشی «برنامه‌های فرهنگ کار در دانشگاه» برگزارشده به‌طور مشترک توسط آقایان منصوری و توحیدی