شنبه, 3 فروردين 1398
برای نخستین بار در استان محققان دانشگاه زابل اقدام به تولید "قارچ دارویی گانودرما" نمودند
 ۱۳۹۷/۱۲/۲۱

دکتر داریوش رمضان عضو هیات علمی گروه باغبانی و فضای سبز دانشگاه در ادامه کار پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد آقای صالح کرد انجرکی، از کشت موفقیت آمیز "قارچ دارویی گانودرما" خبر داد.

قارچ گانودرما به دلیل اثرات دارویی فراوان از جمله جلوگیری از رشد و گسترش سلولی برخی از سرطان ها، کمک به کاهش قند خون با اثرات ضددیابتی، کاهش کلسترول بد خون و ... اهمیت فراوانی دارد و با هدف مصارف دارویی در صنایع داروسازی و همچنین برای تولید دمنوش ها مورد استفاده قرار می گیرد. تولید این گونه از قارچ ها در ایران نسبتا جدید است و به دلیل نیاز آبی پایین آن می تواند برای منطقه سیستان بسیار مناسب باشد.

با توجه به وجود ضایعات لیگنوسلولزی کشاورزی و صنعتی فراوان (کلش گندم، تراشه چوب، تفاله زیتون و ...) در کشور که به دلیل سوزاندن و یا انباشت، سبب آلودگی محیط زیست می شوند، استفاده از آنها به عنوان بستر کشت قارچ های دارویی علاوه بر بهرمندی از این ضایعات کشاورزی و صنعتی جهت تولید قارچ، ارتقای کیفی این ضایعات را نیز سبب می شود به گونه ای که می توان از بسترهای کشت مصرف شده  به عنوان خوراک دام و کود ارگانیک نیز بهره جست.