چهارشنبه, 1 آبان 1398
افتتاحیه طرح برون سازمانی "شناسایی و سنجش نیازهای سالمندان در حوزه كتابخانه های عمومی" برگزار شد
 ۱۳۹۸/۰۴/۰۲

نشست افتتاحیه طرح پژوهشی با عنوان شناخت و سنجش نیازهای جامعه سالمند کشور به منظور برنامه‌ریزی مناسب جهت ارائه خدمات به آنها توسط کتابخانه های عمومی" با حضور مسئولین دانشگاه، مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان سیستان و بلوچستان، شهردار و روسای سایر ادارات شهرستان زابل در تاریخ 29 خرداد 98 در محل سالن کنفرانس مهمانسرای دانشگاه زابل برگزار شد.

در این جلسه خانم دکتر ملکی مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با جامعه دانشگاه ضمن خوش آمدگویی به حاضرین، در خصوص اهمیت اجرای طرح فوق و روند رو به رشد تعامل دانشگاه با سایر سازمانها در راستای اجرای طرح های مشترک صحبت نموده و در رابطه با نقش دفتر ارتباط با جامعه دانشگاه در خصوص اجرای طرح های برون سازمانی و ارتباط دانشگاه با صنعت نیز مطالبی را عنوان نمود.

حجه الاسلام میری قلعه نو مدیر محترم دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دانشگاه زابل نیز با تاکید بر نقش و جایگاه سالمندان در دین مبین اسلام ابراز امیداوری نمود که با همکاری سازمان های مرتبط، امکان همکاری و هم افزایی بیشتری در خصوص ارائه خدمات به این قشر ارزشمند و محترم جامعه فراهم گردد.

آقای زارعی مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان سیستان و بلوچستان و ناظر اجرایی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، هدف از برگزاری این نشست را آشنایی با ابعاد مختلف و هم افزایی بیشتر میان سازمانها به منظور استفاده بهینه از ظرفیت ها و امکانات جهت به کار گیری نتایج طرح عنوان نمود و با اشاره به نقش نهاد کتابخانه و نحوه خدمت رسانی به اقشار مختلف جامعه به ارائه توضیحاتی در خصوص رویکردهای مطلوب و قابل قبول نهاد در ارائه خدمات به جامعه پرداخت. دکتر اسماعیل وزیری استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه زابل و مجری طرح فوق از سوی دانشگاه زابل، نیز در خصوص اهمیت موضوع و نحوه ی اجرای طرح سخنانی ایراد نمود.

شایان ذکر است بر اساس اعلام مرکز آمار ايران در سرشماری سال 1385 ، 2/5 درصد و در سرشماری سال 1395، 1/6 درصد از کل جمعیت کشور را سالمندان تشکیل داده اند. و پیش بینی می شود که نسبت جمعیت سالمندان از 7 درصد حال حاضر به 5/14 درصد در سال 1415 و 22 درصد در سال 1425 خواهد رسيد. که این مساله لزوم برنامه ریزی برای حمایت از این قشر را دوچندان می کند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی نیازهای سالمندان متناسب با کتابخانه‌های عمومی، شناسایی موانع و محدودیتها و همچنین تدوین برنامه ها و خدمات کتابخانه‌های عمومی انجام خواهد شد.