جمعه, 15 آذر 1398
نشست هم‌اندیشی مدیرعامل موسسه خیریه یاران محسنین و هیات همراه با رئیس دانشگاه زابل
 ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

مهندس یقینی مدیرعامل موسسه خیریه یاران محسنین و هیات همراه، طی حضور در دانشگاه زابل با دکتر موسی بهلولی رئیس دانشگاه، معاونین و مدیران دانشگاه زابل دیدار و گفتگو نمودند. این نشست به‌منظور هم‌اندیشی در خصوص امکان‌سنجی و تعیین بهترین و کاربردی‌ترین کاربری برای مجتمع سردار شهید محسن صفوی برگزار شد که به همت موسسه خیریه یاران محسنین، باهدف ایجاد تحول و توانمندسازی نیروهای انسانی منطقه سیستان در شهرستان هیرمند تأسیس‌شده است.

مهندس یقینی ضمن ارائه شرحی در معرفی اهداف و دستاوردهای موسسه‌ی خیریه یاران محسنین از آن به‌عنوان موسسه‌ای یادکرد که با تمرکز بر توسعه‌ی منابع انسانی، مبنای عملکرد و هدف گزاری خود را بر پایه‌ی آموزش و تربیت نسلی توانمند قرار داده که بتوانند در آینده گام‌های اساسی و بلندی برای توسعه پایدار منطقه و کشور بردارند. وی هدف از این گردهمایی را هم‌اندیشی و دریافت نظرات و پیشنهادات و اتفاق‌نظر حاضرین در جلسه جهت تعیین بهترین کاربری برای مجتمع تازه تأسیس سردار شهید محسن صفوی در شهرستان هیرمند عنوان کرد و ضمن تأکید بر لزوم آمایش سرزمین و مطالعه و بررسی بهترین گزینه‌های ممکن، ابراز امیدواری کرد نتیجه و خروجی حاصل از این هم‌اندیشی بتواند دستیابی به بالاترین میزان بهره‌وری جهت توانمندسازی منطقه سیستان و حرکت منابع انسانی بومی در مسیر پویایی و توسعه‌ی منطقه را تحقق بخشد.

دکتر بهلولی رئیس دانشگاه زابل نیز ضمن ابراز خرسندی از نگاه هدفمند و کارآمد موسسه خیریه یاران محسنین، با اشاره به خیل دانش‌آموختگان بیکار دانشگاهی، فقدان مهارت‌آموزی را از ایرادات اساسی نظام آموزش عالی کشور دانست و فارغ‌التحصیلان بدون مهارت را بزرگ‌ترین قربانیان چرخه‌ی نظام آموزشی و یکی از مهم‌ترین علل رشد بیکاری در جامعه‌ی تحصیل‌کرده کشور عنوان کرد. وی برنامه‌ریزی جهت آموزش مهارت و سازوکارهای کارآفرینی به دانشجویان را یکی از اساسی‌ترین وظایف دانشگاه‌ها در شرایط کنونی برشمرد و از دانشگاه زابل به‌عنوان دانشگاهی پیشرو و استثنایی در ورود به حوزه‌های مختلف مرتبط با معیشت، اقتصاد، امنیت و فرهنگ، در جامعه‌ی خود یادکرد. دکتر بهلولی در اشاره به تلاش‌های دانشگاه برای توسعه اقتصادی، افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌های شغلی برای مردم منطقه؛ از ورود دانشگاه به عرصه‌های بوم گردی و گردشگری، توسعه‌ی کاشت زیتون و گیاهان دارویی و برپایی صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط، برقراری مراودات مؤثر و نتیجه‌بخش با مردم از طریق مشارکت دهی آنان در همایش‌های برگزارشده، تعریف و حمایت از پایان‌نامه‌های کاربردی و مرتبط با نیازهای منطقه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی همچون کشت موفق زعفران، برقراری هسته‌های پژوهشی مبتنی بر پتانسیل‌های سرزمینی و ... یادکرد و برقراری دفاتر ترویج علم در مناطق مختلف سیستان با مشارکت اعضای هیات علمی دانشگاه زابل را به‌عنوان گامی اثربخش جهت برقراری ارتباط، توانمندسازی، تخصص آفرینی و مهارت زایی مردم در منطقه برشمرد.

تأکید بر ظرفیت بالای نیروی انسانی در منطقه، واکاوی اولویت‌ها، هزینه‌ها و نیازهای قابل هدف گزاری و برنامه‌ریزی، توجه به ایده‌ها و ظرفیت‌های هسته‌های فناور در حوزه‌های مختلف، تأکید و تمرکز بر امر آموزش باکیفیت در تمامی مقاطع، حمایت از تأسیس مراکز کارآفرینی و نوآوری اجتماعی، توانمندسازی نخبگان و برپایی کلینیک‌های تخصصی کسب‌وکار، لزوم جذب نخبگان اقتصادی برای تولید محصولات قابل‌عرضه به بازار منطقه و کشور، تجاری‌سازی خروجی‌های مجموعه فوق‌الذکر با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برنامه‌ریزی بر اساس شناسایی استعدادهای جوان منطقه و ... از دیگر مواردی بود که در این نشست موردبحث و تبادل‌نظر حاضرین قرار گرفت.