جمعه, 15 آذر 1398
تأسیس«كمیته اخلاق در پژوهش» در دانشگاه زابل
 ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

با توجه به اینکه بخش قابل توجه‌ای از پژوهش‌های زیستی برروی انواع موجودات زنده انجام می‌شود؛ رعایت حقوق موجودات تحت آزمایش توسط پژوهشگران، موجب کاهش درد، ناراحتی و صدمات جسمی به آنها خواهد بود. در این راستا، برای نظارت بر رعایت موازین اخلاقی پژوهش‌هایی که در دانشگاه زابل بر روی انواع موجودات زنده انجام می‌شود و تاکید بر رعایت موازین شرعی و حقوقی در انجام پژوهش‌های زیستی، تقاضای تأسیس «کمیته اخلاق در پژوهش» در دانشگاه زابل توسط كميته ملي اخلاق در پژوهش‌هاي زيست پزشكي وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت قطعی تأیید و به دانشگاه ابلاغ شد. با توجه به سطح بندی و شرح وظایف کمیته‌های اخلاق در پژوهش‌های زیستی، اعتبار کمیته‌ی اخلاق در پژوهش دانشگاه زابل، با صلاحیت کمیته دانشگاهی- منطقه‌ی می‌باشد. این کمیته ها بر طبق آیین نامه و قوانین موجود، طرح‌ها و پروپوزال‌های مرتبط با موضوعات فوق الذکر را بررسی و کد اخلاق اختصاصی برای آنها صادر می کند.

گفتنی است پژوهشگران دانشگاه زابل تا قبل از تاسیس این کمیته، برای دریافت کد اخلاق نیازمند ارسال آنها به دانشگاه علوم پزشکی بودند که از این پس، صدور کد اخلاق نه تنها برای پژوهشگران خود دانشگاه، بلکه برای سایر دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی منطقه که فاقد کمیته می‌باشند هم می تواند انجام شود.