سه‌شنبه, 6 خرداد 1399
     ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
«پایلوت باغ گل محمدی» در پردیس دانشگاه زابل ایجاد شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل: «پایلوت باغ گل محمدی» با قابلیت کشت مخلوط با سایر گیاهان دارویی توسط دانشکده کشاورزی، در پردیس دانشگاه زابل ایجاد شد.

با عنایت به قدمت اقتصاد مبتنی بر کشاورزی در منطقه سیستان و ضرورت تأمین نیروی انسانی متخصص و ماهر در رشته های مرتبط با حوزه کشاورزی جهت پیشبرد فعالیت های مرتبط با برنامه‌ریزی، تولید و نگهداری محصولات کشاورزی؛ «دانشکده کشاورزی» دانشگاه زابل به عنوان بزرگ‌ترین دانشکده این دانشگاه، حائز نقشی اساسی در انجام فعالیت های علمی - تحقیقاتی، آموزشی، خدماتی و ترویجی در حوزه «دانش کشاورزی» است. دستیابی به اهداف تعیین شده در این مسیر، نیازمند سرمایه‌گذاری، دانش و خلاقیت در به کارگیری روش‌های نوین است.

با همین نگاه و بر اساس ضرورت موضوع، طرح «احداث پایلوت باغ گل محمدی» با قابلیت «کشت مخلوط با گیاهان دارویی» در مجتمع شهید چمران و در مجاورت گلخانه‌های آموزشی – تحقیقاتی دانشکده کشاورزی آغاز شد. عملیات کاشت نهال‌های ریشه‌دار گل محمدی در تاریخ 15 بهمن 1398، مقارن با ولادت با سعادت «حضرت فاطمه زهرا (س)» توسط «بانوان کارمند و هیات علمی» دانشکده کشاورزی با همراهی «مسئول نهاد مقام معظم رهبری (مدظله العالی)» و جمعی دیگر از مسئولین دانشگاه انجام گردید.

با عنایت به نیاز آبی بسیار پایین گیاه گل محمدی و پیشینه‌ی آیین گلاب‌گیری در ایران، این طرح به صورت آزمایشی با حمایت مدیریت دانشگاه و به همت دانشکده کشاورزی با موفقیت انجام شد. مرحله بعدی آن شامل توسعه سطح زیر کشت در جهت تولید اقتصادی گلاب بوده و می‌تواند درآمدزایی قابل توجهی نیز برای دانشگاه داشته باشد. لازم به ذکر است، سیستم آبرسانی در این مجموعه از نوع «آبیاری قطره ای» بوده و با بکارگیری ظرفیت‌های موجود، می‌توان اجرای بخشی از طرح ‌های مربوط به پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی را نیز به سمت این مجموعه هدایت نمود.