سه‌شنبه, 17 تير 1399
     ۱۳۹۹/۰۳/۰۹
احداث باغات در سایه‌ی همت و مشاركتِ جمعی كاركنان دانشگاه

کارکنان تلاشگر دانشگاه زابل نشان دادند که با کاربردی کردنِ دو عنصرِ مهارت و مشارکتِ جمعی و هدایتِ صحیح آن‌ در جهت دستیابی به اهداف تعیین‌شده؛ می‌توان ارتقای بهره‌وریِ کار و تلاش جهت توسعه و آبادانی اراضی دانشگاه را به سهولت تحقق بخشید.

دانشگاه‌ زابل به‌عنوان نهادی متشکل از نیروهای متعهد و آگاه به رسالت خود در قبال جامعه و محیط؛ همواره تلاش نموده است که تحقق بهینه‌ی منافع دانشگاه را، در سایه‌ی اتخاذِ رویکردهای مبتنی بر مشارکت دهی و مسئولیت‌پذیری نیروهای انسانی خود امکان‌پذیر نماید. ایجاد باغ با هدف بهسازی و آبادانی اراضی پردیس جدید در زمره‌ی این رویکردهای مدیریتی است که به همت و مشارکت فعالانه‌ی واحدهای مختلف محقق گردید و مشارکت و همدلی موجود میان سطوح مختلف دانشگاه را به نمایش گذاشت.

با حمایت و هدایت مدیریت دانشگاه، جمعی از اعضای خانواده دانشگاه زابل متشکل از اعضای هیات علمی، کارکنان پژوهشکده کشاورزی و کارمندانِ تلاشگر واحدهای فضای سبز، خدمات، دفتر فنی و تأسیسات، دست‌به‌دست هم دادند و در مدت‌زمانی بسیار کوتاه، باغی الگویی در سایت جدید دانشگاه احداث نمودند که علاوه بر دارا بودنِ زیبایی بصری، مفهومِ زیبایی معنوی را نیز در قالبِ "مشارکت جمعی" نمودی عینی می‌بخشد. برای احداث این باغ که زمینی بالغ‌بر یک هکتار را در مجاورت ساختمان مرکز همایش‌های آیت ا... رفسنجانی در برمی‌گیرد؛ داشته‌های علمی و تحقیقاتی موجود با مهارت‌ها و اندوخته‌های تجربی و کاربردی پرسنل، پیوند خورد و کاشت بیش از 200 اصله نهال زیتون، 300 اصله نهال توت، 200 اصله نهال گل محمدی و رز هفت‌رنگ، به‌علاوه‌ی شمار قابل‌توجهی از درختان مقاوم‌به‌گرما و خشکی همچون کهور، عناب، برهان گلی و تی وی تیا انجام گرفت. لازم به ذکر است آبیاری درختان بر پایه‌ی سیستم آبیاری قطره‌ای با کم‌ترین میزان مصرف آب تعریف و اجراشده که به‌موازات الگوی انتخاب و طراحی کاشت گونه‌ها، می‌تواند با ایجاد تعادل در داده‌ها و ستانده‌ها، به حصول نتایج مطلوب منجر گردد و به‌عنوان نمونه‌ای بارز در فعلیت‌بخشی به ایده‌ها مطرح شود.