سه‌شنبه, 17 تير 1399
     ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
بازدید مجازی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از پروژه كشت كاكتوس اپونتیا در دانشگاه زابل

به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل؛دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه سفر به استان سیستان و بلوچستان، در قالب "بازدید مجازی" در جریان میزان پیشرفت "پروژه کشت کاکتوس اپونتیا" در دانشگاه زابل قرار گرفت.

این پروژه از تیرماه 1398 با تامین اعتبار از سوی ستاد توسعه فناوري‌هاي آب، خشكسالي، فرسايش و محيط زيست معاونت علمي و فناوري ریاست جمهوری، با مشارکت دانشگاه زابل به صورت پایلوت در سطحی به وسعت یک هکتار در مجتمع تحقیقاتی بقیه ا.. الاعظم (عج) آغاز به کار نمود و هدف از اجرای آن، تعدیل آسیب های ناشی از خشکسالی با تاکید بر توسعه ی کشاورزیِ سازگار با کم آبی و نیز تطبیقِ الگوها و راهکارهای کارآفرینی با پتانسیل ها و توانمندی های منطقه است.

گفتنی است، کاشت و بهره برداری از گیاه کاکتوس اپونتیا در مناطق گرم و خشکی که با محدودیت و ناپایداری منابع آبی روبرو هستند، به عنوان یکی از راه های کسب درآمد و اشتغالزایی مورد توجه قراردارد و علاوه بر برگ های جوان، میوه این گیاه نیز به عنوان یک ماده خوراکی هم به صورت مستقیم قابلیتِ مصرف انسانی داشته و هم در صنایع مختلف غذایی، دارویی و بهداشتی و آرایشی به کار برده می شود. برگ های فرسوده اپونتیا نیز به عنوان علوفه دام مورد استفاده قرار می گیرد و مقاومت این گیاه به کم آبی، کشت آن را به عنوان گزینه مناسبی جهت تثبیت خاک و بیابان زدایی مطرح می سازد.

لازم به ذکر است برداشت میوه این گونه کاکتوس، از سال دوم بعد از کاشت میسر خواهد بود و اجرای پایلوت طرح مذکور در دانشگاه زابل نیز با هدف تولید میوه برای مصارف انسانی و تولید علوفه برای مصارف دامی صورت گرفته است.