سه‌شنبه, 17 تير 1399
     ۱۳۹۹/۰۴/۰۹
طرح های مرتبط با تالاب هامون باید با همكاری و مشاوره علمی پژوهشكده تالاب بین المللی هامون دانشگاه زابل اجرا شوند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل؛ مهندس احمدعلی موهبتی استاندار سیستان وبلوچستان و دکتر حبیب الله دهمرده نماینده مردم شریف سیستان در مجلس شورای اسلامی، در نشست معرفی پروژه بین المللی «ارتقاء مدیریت یکپارچه منابع طبیعی برای احیای زیست‌بوم‌های تالابی و حمایت از توسعه معیشت‌های جایگزین جوامع محلی»؛ بر لزومِ بهره گیری از همکاری و مشاوره علمی پژوهشکده تالاب بین المللی هامون دانشگاه زابل در اجرای طرح های مرتبط با تالاب هامون تاکید کردند.

این پروژه بین المللی که با بودجه 10 میلیون یورویی و با زمانبندی 5 ساله برنامه‌ریزی شده و توسط اتحادیه اروپا تأمین اعتبار گردیده است؛ با حمایت مشترک سازمان حفاظت محیط زیست، اتحادیه اروپا و برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP)؛ با هدف مدیریت یکپارچه منابع طبیعی در راستای احیای اکوسیستم تالاب بین المللی هامون و حمایت از توسعه معیشت‌های جایگزین جوامع محلی در منطقه سیستان شکل گرفته است.

در نشست معرفی پروژه مذکور، دکتر حسین سرگزی مدیر ملی پروژه، به تشریح محورهای اصلی در اجرای مطلوب آن پرداخت و از «بهبود ظرفیت‌ها و همکاری‌ها»، «اشتغال و درآمدهای جایگزین» و «مدیریت پایدار آب و خاک و اجرای کشاورزی سازگار با اقلیم» به عنوان سه محور اصلی مورد تاکید طرح یاد کرد. مهندس موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان و دکتر دهمرده، نماینده مردم شریف سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز بر لزوم هم راستایی و همگام سازی تمامی فعالیت‌های مطالعاتی، پژوهشی و اجرایی دستگاه های مرتبط برای پیشبرد اهداف طرح تاکید نمودند؛ همچنین دکتر دهمرده با اشاره به پیشینه ی پژوهشکده تالاب بین المللی هامون دانشگاه زابل در اجرای تحقیقات تقاضامحور و کاربردیِ مرتبط با تالاب هامون که منجر به اشراف جامع این پژوهشکده بر مسائل و موضوعات مرتبط با تالاب شده است؛ افزود: شایسته است که اجرای این طرح ارزنده با همکاری و هماهنگی پیوسته پژوهشکده تالاب بین المللی هامون و با ایجاد یک دفتر کار در این پژوهشکده همراه باشد.

دکتر وحید راهداری، عضو هیات علمی پژوهشکده تالاب بین المللی هامون دانشگاه زابل نیز ضمن تشریح وضعیت کنونی تالاب، به بیان تجارب و توانمندی‌های دانشگاه و پژوهشکده تالاب در زمینه اجرای طرح‌های پژوهشی پایه‌ای و کاربردی مرتبط با تالاب هامون پرداخت و افزود: فعالیت ها و طرح های تحقیقاتی پژوهشکده تالاب بین المللی هامون متمرکز بر مسائل محیط زیستی، شیلات، منابع آب، فرسایش بادی و گرد و غبار است و این پژوهشکده در قالب سه گروه پژوهشی مرتبط با مسائل کلیدی تالاب هامون در حال فعالیت می باشد. وی پس از تشریح توانمندی های پژوهشکده تالاب بین‌المللی هامون به بیان راهکارهای مدیریتی برگرفته از تجارب اعضای هیات علمی آن پژوهشکده برای احیای تالاب هامون و مشارکت در اجرای طرح فوق پرداخت و لزوم توسعه طرح های جامع مدیریتی بر اساس حداقل ورودی آب به تالاب هامون که بتواند تامین کننده نیازهای همه ذینفعان و کنشگران آن باشد را از جمله اقدامات مهمی دانست که باید با اولویت بیشتری دنبال شوند.