پنج‌شنبه, 10 مهر 1399
     ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
عملكرد موفق دانشگاه در «توسعه آموزش مجازی» - بازتابی از تلاش‌ مدیریت فناوری اطلاعات

عملکرد موفق دانشگاه در «توسعه آموزش مجازی» - بازتابی از تلاش‌ مدیریت فناوری اطلاعات

توسعه فرآیندهای آموزش در بستر شبکه فناوری اطلاعات، از جمله اولین اقداماتی است که دانشگاه‌های سراسر جهان به منظور ارتقای کیفیتِ آموزش و ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانشجویان، در زیرمجموعه‌های آموزشی خود از آن بهره می‌گیرند. با شیوع بیماریهای همه­گیر در سطوح مختلف جامعه و کنار ضرورتِ تدوام عمل به وظایف علمی-آموزشی و پژوهشی، دانشگاه‌های کشور نیز ناگزیر از تسریع در توسعه فناوری مبتنی بر آموزش مجازی، متناسب با شرایط جدید جهان بودند و در این میان، واحدهای فناوری اطلاعات در زمره‌ی نخستین بخش‌هایی بودند که فعالانه در شیرازه مجموعه آموزش ادغام شده و با تکمیل و توسعه سامانه‌های آموزش الکترونیک، زمینه تداومِ فعالیت ها را به شکلی موفق فراهم آوردند.

همزمان با این فرایندها، کارشناسان خبره‌ی مدیریت فناوری دانشگاه زابل، با مسئولیت‌شناسی و تلاش شبانه‌روزی، در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام به فعال‌سازی «سامانه مدیریت دروس دانشگاه (LMS)» نموده و بستر ارتباطی مطلوبی را برای بهره‌برداری در اختیار دانشجویان و اساتید دانشگاه قرار دادند.

دکتر محمدرضا رخشانی، مدیر امور فناوری دانشگاه زابل، تلاش همکاران آن حوزه در توسعه همراه با آموزش سامانه مدیریت دروس جهت برگزاری کلاس‌ها و امتحانات را مثال‌زدنی توصیف و مراتب قدردانی خود از حمایت مستمر ریاست دانشگاه، معاونت آموزشی و معاونت پژوهشی و فناوری ابراز نمود. وی در تشریح فعالیت‌های این مدیریت، به برگزاری دوره‌های آموزشی نحوه استفاده از آن سامانه، تهیه راهنمای تصویری و ویدئویی و ایجاد خط پاسخگویی مستقیم تلفنی به سوالات اشاره کرد. او همچنین راه اندازی نرم افزار ارتباطی ویژه(Adobe Connect)، در بستر سامانه آموزش الکترونیک دانشگاه برای برگزاری کلاس‌های مجازی آنلاین را به عنوان یکی از اقدامات مهم برای فراهم ساختنِ امکانِ ارتباط مستقیم دانشجو و استاد برشمرد.

برگزاری جلسات مجازی «دفاع از پایان‌نامه‌ و رساله دکتری دانشجویان تحصیلات تکمیلی»، فراهم سازی امکان «بازدید مجازی» از برخی طرح‌های در دست اجرای دانشگاه، بسترسازی جهت «شرکت مستمر مدیران دانشگاه در گردهمایی‌های سراسری برخط»، نیز از جمله دیگرمواردی است که مبتنی بر رویکرد جدید مدیریت فناوری دانشگاه و با تامین تجهیزات و تقویتِ زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت افزاری لازم بدون کمترین مشکل انجام شده است.

روابط عمومی دانشگاه زابل، به نیابت از اساتید ارجمند، دانشجویان معزز، کارکنان پرتلاش و مدیران دلسوز دانشگاه، مراتب قدرشناسی خود را از زحمات مدیریت فناوری دانشگاه و کارشناسان خبره آن مجموعه تقدیم داشته و برای عموم جامعه استمرار سلامتی و تندرستی را آرزومند است.