پنج‌شنبه, 13 آذر 1399
     ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
رئیس دانشگاه زابل: بنیان جهاد دانشگاهی بر پایه خودباوری و خدمت رسانی بنا نهاده شده است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل به نقل از خبرگزاری ایسنا سیستان و بلوچستان رئیس دانشگاه زابل در گفتگو با این خبرگزاری به مناسبت سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی، نهادی برخاسته از فرهنگ و تفکرِ جهادی و روحیه انقلابی مبتنی بر خوداتکایی و خودکفایی ملی است که بنیانِ آن به مانندِ تمامی نهادهای جهادی دیگر، بر پایه ی خودباوری و خدمت رسانی بنا نهاده شد و بنا به فرموده ی مقام معظم رهبری «مولود مبارک انقلاب» و «جزو معدود رویش ‌های اصلی خود انقلاب» است که می تواند «کشور را به سمت سربلندی و عزت و استقلال حقیقی» پیش ببرد.

دکتر پیمان افراسیاب در گفت وگو با ایسنا، افزود: جهاد دانشگاهی با بسترسازی برای فعالیت های مختلف علمی، به یکی از بزرگ ‌ترین و پرظرفیت ترین نهادهای کشور در عرصه‌ی تربیت نیروی انسانی متخصص مبدل شده است.

وی اظهار کرد: رصد و شناسایی نیازهای جامعه و تعریف ماموریت بر آن اساس، خدمت رسانی در حوزه‌های کلیدی تحقیقاتی و فناوری همچون تاسیسِ پژوهشگاه رویان، تلاش برای رفع مشکلات معیشتی، توسعه‌ی اشتغال و کسب‌ و کار و صنایع در کنار مجموعه ای از خدمات تخصصی فراگیر تا دستاوردهای شاخص در عرصه‌های ملی و بین ‌المللی را می توان به عنوان نمونه ای از تلاش های پرشمار این نهاد در استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها برای تبدیلِ تهدیدها به فرصت و پیشبرد اهداف برشمرد.

وی ادامه داد: با عنایت به این حقیقت که نهادی همچون جهاد دانشگاهی از ابتدا با هدفِ بسترسازی جهت ایجاد روحیه خودباوری و خود اتکایی در نسل جوان و دانشجویی کشور بنیان نهاده شده است می توان اذعان داشت که در تمامی این سالها با درک مناسب از نیازهای جامعه توانسته است باور اتکا بر توان ملی به عنوان زیرساخت اصلی پیشرفت کشور را با موفقیت الگوسازی نماید و در تلاش برای توسعه ی دانش بنیان کشور به درستی گام برداشته و علی ‌رغم منابع محدود مالی، با تکیه بر روحیه‌ی جهادی، از توانمندی های علمی و فناورانه بومی برای نیل به اهداف تعیین شده بهره گیری نماید.

وی با بیان اینکه، کادر سازی و تربیت نیروهای کارآمد و متعهد همواره یکی از مهم ‌ترین شاخصه‌های جهاد دانشگاهی بوده است، افزود: این نهاد در عمر چهل ساله خود هم ‌پای دیگر مراکز علمی کشور از جمله دانشگاه‌ ها پیش رفته و توانسته با تربیت نیروهای خلاق و انقلابی، برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی در زمینه‌های مختلف تلاش نماید و به پشتوانه‌ی اعتماد مردم و مسئولین، شمار قابل توجهی از پژوهشگرانِ عملگرا و نیروهای انسانی متعهد را به گنجینه تلاشگران انقلاب بیفزاید.

رئیس دانشگاه زابل ادامه داد: جهاد دانشگاهی با بسترسازی برای فعالیت های مختلف علمی، الگوسازی و نیروسازی نموده است و به یکی از بزرگ ‌ترین و پرظرفیت ترین نهادهای کشور در عرصه‌ی تربیت نیروی انسانی متخصص بدل گردیده است.

دکتر افراسیاب گفت: عملکرد و اقدامات جهاد گران جهاد دانشگاهی که همواره پیشگامانِ نهضتِ "اتکا به توان ملی برای توسعه ملی" بوده اند، در طول این سال‌ها در بخش‌های مختلف از جمله تربیت نیروهای جوان به ‌ویژه دانشجویان بر کسی پوشیده نیست و این نهاد توانسته خدمات و فعالیت‌ های پرشماری را برای پیشرفت و توسعه‌ی کشور محقق گرداند.

وی اضافه کرد: یکی از اثرگذارترین جنبه های فعالیت جهاد دانشگاهی، اشاعه‌ی فرهنگ خودباوری و خود اتکایی برای نیل به توسعه اقتصادی کشور است.

این مقام مسئول در دانشگاه زابل تصریح کرد: جریان سازی و تاثیرگذاری جهاد دانشگاهی همواره معلولی از شرایط و اقتضائات کشور در بازه های زمانی مختلف بوده است و از جهادِ خط شکنانه در گستره وسیعی از ابعاد علمی گرفته تا ابعاد فرهنگی و اجتماعی را شامل می شود.

وی در ادامه گفت: جهاد دانشگاهی نهادی با رویکردی معطوف به پتانسیل ‌های درونی و به مدد بدنه علمی و توانمندِ جهادی خود از زیرساخت های خوبی برخوردار است که این زیرساخت ها با فراهم ساختنِ امکان ارتباطات فراگیر ملی و بین المللی، می تواند به برقراری پیوند علمی میان نخبگان در سراسر کشور و دنیا منجر گردد و ارتقای دوسویه دانش به شکل تخصصی و عمومی در کشور را به دنبال داشته باشد.

رئیس دانشگاه زابل، خلاقیت و نوآوری در طراحی الگوهای علمی اقدام ‌محور؛ بسترسازی برای ارتقای سطح کیفی و کاربردی پژوهش ها در مسیر حمایت از تولیدات ملی به ویژه در زمان تحریم‌ها و ایجاد ارتباط میان بدنه‌ دانشجویی و دانشگاهی دغدغه ‌مند با بدنه‌ی اجرایی و صنعتی کشور را، زمینه ساز دستیابی به پیشرفت پایدار در جامعه دانست که جهاد دانشگاهی می تواند با خلق فرصت های نو، سهم بسزایی در پیشبرد اهداف کشور در عرصه های ملی و بین المللی داشته باشد.