جمعه, 9 آبان 1399
     ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
نشست اعضای هیات علمی دانشگاه های منطقه سیستان با نماینده ولی فقیه در استان

هیات رئیسه و اعضای هیات علمی دانشگاه زابل طی نشستی صمیمانه با آیت ا... محامی نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان دیدار و گفتگو نمودند. این نشست با حضور حجه الاسلام والمسلمین عزیزی امام جمعه محترم زابل؛ جمعی از مدیران اجرایی؛ مسئولین نهاد مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دانشگاه‌های منطقه و نیز روئسا و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های حوزه سیستان، صبح روز پنجشنبه بیست و چهارم مهرماه 1399 با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در محل سالن کنفرانس هاشمی رفسنجانی دانشگاه زابل برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دکتر افراسیاب رئیس دانشگاه زابل با ارایه گزارشی مختصر، به معرفی دانشگاه زابل و تشریح پیشینه شکل‌گیری، بدنه علمی، ظرفیت ها و رسالت های آن به عنوان دانشگاهی جامعِ در منطقه پرداخت و از آن به عنوان یکی از نخستین دانشگاه‌های ماموریت‌محور کشور یاد کرد که برنامه راهبردی آن در سه حوزه کشاورزی، منابع طبیعی و انرژی‌های نو، از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تدوین و ابلاغ گردیده است.

وی با اشاره به تعداد اعضای هیات علمی، کارمندان، دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه زابل، این دانشگاه را از لحاظ ظرفیت توسعه منابع انسانی و شاخص نفوذ در میان جمعیت منطقه، حائز جایگاه بسیار بالایی برشمرد و افزود: دانشگاه زابل بیش از بیست سال است که به عنوان دانشگاهی مستقل، بر لزوم ایجاد تحول در منطقه سیستان تمرکز نموده و با ایجاد پژوهشکده‌های ماموریت محور، تلاش کرده است تا به عنوان یک دانشگاه کارآفرین، چرخه تبدیل دانش به کسب ثروت را محقق گرداند.

دکتر افراسیاب در تبیین مصادیق این امر به احداث صدها هکتار جنگل مصنوعی محافظتی در اراضی اطراف مخازن استراتژیک چاه نیمه، پیشگامی در الگوسازی و ترویج پروش شترمرغ در سطح منطقه، احیا و اصلاح نژاد گاو سیستانی، کشت و تکثیر زیتون، پرورش و تکثیر انواع قارچ‌های خوراکی و دارویی و ... در بازه زمانی بیست سال گذشته توسط دانشگاه اشاره کرد. ایشان همچنین فرمایشات «رهبر معظم انقلاب» در بیانیه «گام دوم انقلاب» مبنی بر لزوم سرآمد بودن دانشگاه‌های کشور در حوزه جهش علمی و هدف‌گذاری جهت رفع مشکلات موجود را فصل الخطابِ تعریف وظایف و جهت دهی به رسالت های دانشگاهها عنوان کرد.

حجه الاسلام والمسلمین مهران مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دانشگاه زابل نیز طی سخنانی به تشریح اقدامات و فعالیت های نهاد رهبری و مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان زابل پرداخت و بر لزوم مراجعه‌ی دستگاه‌های اجرایی منطقه به پتانسیل‌ها و قابلیت‌های علمی دانشگاه زابل تاکید کرد. در ادامه، دکتر محمود ملایی‌نیا، عضو هیات علمی دانشکده فنی مهندسی، دکتر صالحه گنجعلی، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی، دکتر مجتبی بهروزی، عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دکتر شریفه سرگلزایی، عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری و دکتر احمد قرائی، عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه زابل نیز با حضور در جایگاه، به بیان توانمندی‌ها و اقدامات بدنه علمی دانشگاه در تولید علم و فناوریِ متناسب با تقاضا و معضلات بومی منطقه و نیز تشریح چالش‌های موثر بر مشارکت بهینه‌ی جامعه دانشگاهی در امر تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری مسئولین پرداختند و ایجاد جایگاه مرجعیت علمی برای دانشگاه زابل در تصویب و نظارت بر طرح های توسعه منطقه را ضروری برشمردند.

آیت ا... مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در استان که میهمان ویژه این مراسم بود نیز در بخش اول سخنان خود با تشریح و تفسیر حکمت 88 نهج البلاغه، از "انابه و استغفار" به عنوان دومین رکن ضامنِ ایمنی مسلمین از عذاب الهی در دورانِ پس از رحلت حضرت رسول اکرم (ص) یاد کرد و به استناد این حکمت شریف آن را مایه‌ی عمران و آبادانی و پیشرفت جوامع و عاملِ جبران کاستی‌ها و کمبودها توسط حضرت باریتعالی دانست. وی در ادامه با اشاره به نامه توحیدی اخلاقی امیرالمومنین (ع) به فرزندش امام حسن که حضرت در آن بر مضامینی چون تقوا، مطالعه و پندگرفتن از تاریخ و شناخت زمانه خویش تاکید می‌نمایند، افزود: بنا بر فرموده مولا علی (ع) می‌بایست به نتیجه دانش و تجربه گذشتگان توجه نمود و پس از استفاده از محصول و دستاورد علمی گذشتگان، نتیجه حاصل را با افزوده‌ای از تلاش خود در پیشبرد مرزهای دانش، به نسل‌های بعدی تحویل داد و از آنان خواست که این مسیر رشد علمی را دنبال کنند.

نماینده ولی فقیه در استان در بخش دوم سخنان خود، از عزم و تلاش تمامی دلسوزانی که از گذشته تا کنون در تاسیس و توسعه دانشگاه زابل و پرورش و تربیت نسل‌های متعددی از فرزندان این مرز و بوم نقش آفرینی کرده اند سپاسگزاری کرد و از دانشگاه زابل و دیگر دانشگاه‌های سطح منطقه به عنوان ظرفیت های ارزشمند و گرانقدری یاد نمود که متاسفانه قدرشان ناشناخته مانده و مردم و منطقه از دریافتِ آثار و برکات ظرفیت هایشان بی‌بهره مانده اند.

وی در ادامه با طرح این پرسش که چرا علی رغم تعریفِ ماموریت و محور کارهای پژوهشی دانشگاه بر مبنای نیاز جامعه؛ نتیجه مورد نظر حاصل نمی‌گردد و ارتباط موثر بین مجموعه دانشگاه به عنوان مبدع فکر و طرح با مجریانی که باید از این فکر و طرح بهره برداری نمایند شکل نمی‌گیرد، افزود: عدم برقراری ارتباط موثر بین دستگاه‌های علمی و اجرایی منطقه یک آسیب اجتماعی است و ارایه راهکار برای مرتفع نمودن این نقصان، نیازمند تحلیل و ریشه‌یابی توسط خود دانشگاه است. آیت ا... محامی در پایان، از بدنه علمی و دانشگاهی منطقه خواست که با همفکری و هم افزایی، حلقه‌ی مفقوده در اتصال موثر علم دانشگاه به عمل دستگاههای اجرایی را ریشه یابی کنند و برای تحقق آن راهکار ارایه دهند و حمایت خود از منتج به نتیجه شدن هر تلاش علمی و کارشناسی مستندی که در این زمینه راهگشا باشد را نیز اعلام نمود.