پنج‌شنبه, 13 آذر 1399
     ۱۳۹۹/۰۷/۳۰
مركز جامع كارآفرینی و فن آموزی كشت و پرورش قارچ های خوراكی و دارویی دانشگاه زابل افتتاح شد

با عنایت به راهبردهای نظام آموزش عالی کشور درخصوص لزومِ ارتباط و انطباق دانشگاه با جامعه برای پاسخگویی به نیازهای اقتضائی آن؛ دانشگاه زابل به عنوان دانشگاهی کارآفرین که مشارکت در توسعه اجتماعی و اقتصادی منطقه را به عنوان یکی از مهم ترین مولفه های وجودی خود پذیرفته، همواره تلاش نموده است تا با ارائه طرح های تغییرآفرین و ترویج مشاغل کم هزینه و زودبازده، نقش موثری در توسعه بومی ایفا نماید و برای کاهش فاصله میان آموزشهاي دانشگاهی و بکارگیری عملی آن در سطح جامعه اقدامات موثری را به انجام برساند.

حوزه کشاورزی با توجه به ماهیت و گستردگی که از آن برخوردار است، در زمره ی وسیع ترین و زمینه سازترین عرصه ها براي ارائه انواع فعالیت هاي کارآفرینانه محسوب میشود و در همین راستا، کارگاههای پرورش قارچ های خوراکی و دارویی به دلیل عدم نیاز به زمین کشاورزی و امکان پرورش محصول در فضای بسته، می توانند به عنوان حرفه ای زود بازده و پایدار که در تمام فصول سال از نظر تولیدی فعالند و چرخه اقتصادی آن ها جاری است؛ مورد توجه قرار گیرند.

با این رویکرد، مرکز جامع کارآفرینی و فن آموزی کشت و پرورش قارچ های خوراکی و دارویی دانشگاه زابل برای رسیدن به اهداف فوق مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت و کشت و پرورش قارچ ارینجی در این مرکز برای نخستین بار در استان سیستان و بلوچستان و استان های مجاور محقق گردید. مجری طرح، خانم مهندس زهره پودینه کارشناس پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل، این نوع قارچ را مشهور به قارچ شاه صدف معرفی کردند که به خاطر ارزش بالای تغذیه‌ای و تاثیرات مناسب دارویی از گونه‌های مهم در بین قارچ های خوراکی و دارویی به شمار می رود. ایشان افزود که وجود مقادیر قابل توجه ویتامین B و D در این نوع قارچ و همچنین خواص ضد سرطانی و تاثیر بر تقویت سیستم ایمنی، از دیگرخصوصیات این قارچ است که بازارپسندی بالاتر این محصول نسبت به باقی قارچ های پرورشی را تضمین می سازد.

لازم به ذکر است در این مرکز آموزش های لازم برای ایجاد و توسعه کارگاههای تولید قارچ به کارآموزان ارائه خواهد شد و امید آن می رود که دانشگاه زابل از این طریق نیز گام موفق و موثر دیگری در راستای بهره برداری از ظرفیت های خود درتوسعه و پاسخگویی به سازوکارهای اقتصادی منطقه بردارد.

در گزارش تصویری زیر اطلاعات ارزشمندی درباره این مرکز و تولید قارچ توسط خانم مهندس پودینه مجری طرح ارائه می شود.