پنج‌شنبه, 14 اسفند 1399
     ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
انتخاب طرح پژوهشی عضو هیأت علمی دانشگاه زابل به عنوان طرح برگزیده پژوهشی-كاربردی توسط وزارت عتف

به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل، طرح پژوهشی دکتر حسین سرحدی دادیان عضو هیأت علمی گروه باستان شناسی با عنوان «مطالعه باستان شناختی در مسیر خط لوله آبرسانی زابل به زاهدان در محدوده حریم محوطه جهانی شهر سوخته» توسط دفتر ارتباط با جامعه و صنعت معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یکی از طرح های برگزیده پژوهشی-کاربردی سطح کشور در سال 1399 معرفی گردید.

انتخاب این طرح در چارچوب برنامه دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای گزینش و معرفی طرح های برتر دانشگاه ها و پژوهشگاه ها که در سالهای 1398 خاتمه یافته اند انجام شد. از میان طرح های جمع آوری شده دانشگاه ها و پژوهشگاه های سطح کشور توسط دفتر ارتباط با صنعت معاونت پژوهش و فناوری وزارت، حدود 120 طرح به عنوان طرح‌های برگزیده انتخاب گردید و در این میان طرح پژوهشی برون سازمانی دکتر حسین سرحدی دادیان عضو هیأت علمی گروه باستان شناسی به عنوان طرح برگزیده انتخاب شد.

دکتر حسین سرحدی دادیان مجری طرح مذکور در این خصوص توضیح داد که کارفرمای این طرح پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوده است و افزود: دشت سیستان یکی از دشتهای باستانی ایران و جهان در ادوار مختلف فرهنگی و تاریخی است که همیشه در مرکز توجه مؤسسات باستان شناسی ملی و بین المللی قرار داشته است و لذا هر گونه فعالیت عمرانی و توسعه ای در این حوزه با حساسیتهای ملی و فراملی روبرو خواهد بود. بررسی های انجام گرفته در سالهای اخیر در این دشت باستانی نشان داده که این سرزمین یکی از غنی ترین مکانهای ظهور فرهنگ ها و تمدن های مهم جنوب شرق ایران از 5000 سال قبل به این سو بوده و به نظر می رسد که در مسیری که این طرحهای عمرانی اجرا خواهد شد، آثار ارزشمند باستانی بی شماری قرار دارد که حفظ و صیانت از آنها وظیفه ای ملی و خطیر خواهد بود.

طرح مذکور با همکاری وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزارت نیرو و دانشگاه زابل انجام گرفت و در جریان برنامه پژوهشی فوق که حدود 22 کیلومتر بود، حدود 7 روستای هزاره سوم قبل از میلاد شهر سوخته جهت جلوگیری از تخریب تعیین حریم شد. علاوه بر آن مهمترین دستاورد پروژه فوق کشف محوطه هایی از قدیمی ترین لایه های باستانی سیستان بود که تاکنون در منطقه سیستان فقط در شهر سوخته دیده شده بود و قدمت آن به حدود 5200 سال قبل باز می گردد.

گفتنی است طرح دیگری نیز از دکتر حسین سرحدی دادیان در سال 1396 تحت عنوان "مطالعه و پژوهش تعداد ۴۰۰۰ شی مطالعاتی پایگاه میراث جهانی شهر سوخته به همراه طراحی سامانه مدیریت جامع اشیاء تاریخی و فرهنگی" در لیست طرحهای منتخب وزارت عتف قرار گرفته بود.