به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل:
در روزهای پایانی سال 1399، قرارداد طرح ملی روئین تن سازی سیستان فی مابین دانشگاه زابل و وزارت نیرو امضا شد که برگ زرين دیگری، در موفقيتهاي دانشگاه زابل براي حل مشکلات منطقه سيستان با رویکردی علمی است که از ابتدای سال 1400 وارد مرحله اجرا خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه زابل درباره این طرح گفت: پس از برنامهریزیهای اولیه و برگزاری جلسات مشورتی و هماندیشی متعدد بین مسئولان دانشگاه، وزارت نیرو و شرکت سهامی آب منطقهای سیستان و بلوچستان در خصوص تدوین برنامه عملی برای توانافزایی سیستان و افزایش تابآوری منطقه در برابر مخاطرات و رخدادهای نامطلوب طبیعی و انسانی، طرفین برای انجام یک طرح جامع با عنوان «تدوین برنامههای عملی در جهت توانفزایی و رویینتنسازی منطقه سیستان» به توافق رسیدند.
دکتر عرفانیان درباره جزییات طرح گفت: این طرح ملی دارای هشت بخش اصلی شامل منابع آب، مطالعات گرد و غبار، محیط زیست، کشاورزی، مطالعات خاک، مطالعات اجتماعی، مطالعات اقتصادی، بازرگانی و زیربنایی، و در نهایت تدوین چشم اندازها، راهبردها، راهکارها و برنامه های عملیاتی برای رویینتن ساختن سیستان است که برای اجرای هر بخش از آن یک مدیر اجرایی در نظر گرفته شده است و در مجموع حدود 40 عضو هیأت علمی و کارشناس در انجام این طرح مشارکت و همکاری مستقیم خواهند داشت. پروژه مذکور با نظارت مستقیم پژوهشکده تالاب بین المللی هامون انجام خواهد شد.
دکتر عرفانیان درباره اهداف این پروژه خاطر نشان کرد: این مطالعه در نظر دارد با شناسایی، بررسی، ارزیابی و تحلیل ابعاد مختلف اقلیمی، محیط زیستی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و تاریخی سیستان، و با اتکاء به دانش و ظرفیتهای علمی و بومی، یافته ها و نتایجی را ارائه کند که مبنای طراحی راهبردها، سیاست ها، برنامه های عملیاتی در راستای نیرومندسازی و تقویت تابآوری سیستان و نواحی مجاور آن در برابر مشکلات و مخاطرات جغرافیایی، محیطی و اجتماعی است که انجام آن منجر به روئینتنی منطقه شود. لازم به ذکر است مدت زمان در نظر گرفته شده برای انجام طرح حاضر 24 ماه خواهد بود.