آیین آغاز سال تحصیلی جدید و تجلیل از پژوهشگران ۲ درصد جهان دانشگاه زابل
آیین تجلیل از پژوهشگران دو درصد جهان دانشگاه زابل با حضور دکتر رکوعی سرپرست دانشگاه زابل، حجتالاسلاموالمسلمین پوراندخت امامجمعه زابل، مهندس ولایتی پور فرماندار زابل، دکتر اکاتی رئیس بنیاد نخبگان استان، مسئولین حوزه سیستان، اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه زابل در سالن همایش های بین المللی این دانشگاه برگزار شد.
دکتر رکوعی سرپرست دانشگاه زابل ضمن تسلیت و تبریک شهادت سید مقاومت و تبریک عملیات غرورآفرین سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران و همچنین تبریک ویژه به دو درصد پژوهشگران برتر جهان گفت: ساختار آموزش در دانشگاههای کشور به نظر میرسد که نیاز به بازنگری دارد. دانشگاه ها لازم است که هدفگذاری هایی را در راستای تغییر از آموزش محوری به مهارتمحوری انجام دهند. در همین راستا اقداماتی انشاءالله انجام خواهد شد که یکی از آنها اخذ مجوز لازم برای اضافهکردن واحدهای درسی مهارتی به واحدهای فعلی رشتههای مختلف دانشگاه خواهد بود. برگزاری دورههای مهارتی آزاد اقدام دیگری است که در آن دانشجویان پس از پایان تحصیل علاوه بر علم و دانش تخصصی رشته تحصیلیشان، مهارتهای لازم برای انجام برخی از شغلهای دیگر را پیدا خواهند کرد.
دکتر رکوعی در ادامه با اشاره به بیانات ۱۱ مهر رهبر کبیر انقلاب افزود: رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان سه نکته را عنوان کردند، یکی از این نکات واقعیت نخبگی است که عدهای میخواهند این واقعیت را انکار کنند. ما باید قدر تواناییهای ذهنی و فکری و هوش دانشمندان کشورمان که منجر به نخبگی میشود را بدانیم و بشناسیم. در همین راستا یکی از راهبردهای اساسی شناسایی داشتهها و قدرشناسی از پژوهشگران و حفظ این ارزشهاست. در خصوص اثربخشی نخبگان این نکته را باید اعلام کنیم که همکاران پژوهشگر و دانشمند دانشگاه زمانی احساس مؤثربودن دارند که پروژههای اجرایی دستگاهها با مشورت این عزیزان آغاز و به پایان برسد.
حجتالاسلام پوراندخت امامجمعه زابل در آیین تجلیل از دو درصد پژوهشگران جهان ضمن باارزش دانستن جایگاه نخبگان و اندیشمندان بیان کرد؛ در کتاب خدا در باب علم و علمآموزی تأکید فراوانی شده هست خدای متعال در قرآن کریم میفرماید خداوند به سبب دو چیز به شما درجه میدهد یکی ایمان یعنی همان فرهنگ و دوم علم است، از مولفههای قدرت، علم و از مولفههای قدرت فرهنگ هست و این فرهنگ در بعضی کشورها اصل و ریشه ندارد؛ یعنی آن کشورها ثروت ندارند این پژوهشگران عزیز که جزو دو درصد برتر جهان شدند از برکات انقلاب اسلامی و سرمایههای واقعی کشور ایران هستند.
مهندس ولایتی پور فرماندار زابل در این آیین به نقش مهم و ضروری نخبگان در جامعه اشاره کرد و با قدردانی از پژوهشگران برتر و نقشآفرینی آنها برای سیستان بیان کرد: این نخبگان دانشگاهی و فرزندان برومند سیستان که توانستهاند جزو دو درصد برتر دانشمندان جهان در حوزه پژوهش شوند، نام سیستان را بر بلندای دانش جهان قرار دادند. افتخار میکنیم این نخبگی برای امروز یا دیروز نیست و این نخبگی قدمت دیرینه در سیستان دارد.
دکتر اوکاتی رئیس بنیاد نخبگان استان در حاشیهٔ این مراسم با اشاره به نقش نخبگان در جامعه بیان کرد؛ نخبگان و اندیشمندان تمدن سازان و تاریخ سازان این مرز و بوم هستند و در راستای فرهنگ و تمدن بیش از بیش تلاش میکنند. آنها الگویی موثر در جامعه برای افراد هستند.
در ادامه مراسم تجلیل پروفسور احمد قنبری یکی از اساتید برجسته دانشگاه زابل گفت ؛ دانشگاه باید زمینه رشد را برای پیشرفت دانشمندان و پژوهشگران فراهم کند و مسئولان و نمایندگان مجلس باید برای حل مشکلات سیستان از ظرفیت وجود چنین نخبه هایی در استان استفاده کنند. زیرا این بکار گیری نه تنها باعث رشد استان می شود بلکه باعث رشد در کل ایران است.
در پایان این مراسم از پژوهشگران دو درصد جهان دانشگاه زابل آقایان دکتر مصطفی خواجه (استاد تمام گروه شیمی)، دکتر بهروز کشتهگر (دانشیار گروه مهندسی عمران)، دکتر محمدرضا رخشانی (دانشیار گروه مهندسی برق)، دکتر عباس رهدار (دانشیار گروه فیزیک) دکتر احسان احمدیفر (دانشیار گروه شیلات)، سرکار خانم دکتر سمیه شهرکی (دانشیار گروه شیمی) تجلیل شد.
نظر شما :