چاپ مقاله پژوهشی در مورد بیماران پیوند کلیه مبتلا به عفونت BK توسط عضو هیات علمی دانشگاه زابل در مجله معتبر Scientific Reports

۱۹ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۲:۵۵ کد : ۱۴۹۱ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۵۲۱
چاپ مقاله پژوهشی در مورد بیماران پیوند کلیه مبتلا به عفونت BK توسط عضو هیات علمی دانشگاه زابل در مجله معتبر  Scientific Reports

این پژوهش، به بررسی اثر گاما اینترفرون بر میکرو RNAهای کاندیدای ویروس BK و میکرو RNAهای مرتبط در بیماران پیوند کلیه مبتلا به عفونت BK می‌پردازد. با توجه به اهمیت حیاتی پیوند کلیه و رد پیوند، شناسایی ژنها و عوامل ملکولی که باعث رد پیوند میشود بسیار مهم است. عوامل ویروسی، به ویژه پولیوماویروس BK، نقش مهمی در عوارض پس از پیوند مانند نفروپاتی مرتبط با ویروس BK دارند. بنابراین، بررسی مکانیسم‌های ملکولی که مسیول این عوارض هستند از ارزش بالایی برخوردار است. این پژوهش بر روی ژن‌های IFN-γ و miR-29a در بیماران پیوند کلیه متمرکز بود. مطالعه حاضر با استفاده از نمونه‌های بیماران مبتلا به عفونت BK و از طریق روش‌های پیشرفته‌ی آنالیز مولکولی انجام گردید. نتایج این مطالعه افزایش قابل توجهی در miR-29a و کاهش IFN-γ را نشان داد. این اختلال در مسیر IFN-γ/miR-29a می‌تواند پاسخ ایمنی را تضعیف کرده و بیماران پیوند کلیه را مستعد ابتلا به عفونت‌های ویروسی کند. علاوه بر این، miRNA های پولیوماویروس BK را که برای تکثیر ویروس ضروری هستند بررسی شد. افزایش بیان ژن‌های miR-B1-5p و miR-B1-3p در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید. تا به امروز، گزارشی در مورد تأثیر IFN-γ بر بیان miRNAهای ویروس پلیومای BK و miRNAهای مرتبط در گیرندگان پیوند کلیه با نفروپاتی در مقایسه با گیرندگان پیوند کلیه بدون نفروپاتی در جمعیت ایرانی وجود ندارد. به همین دلیل نتایج این پژوهش می تواند به عنوان راهبردی برای مبارزه با عفونت های ویروسی و پاتوژنز ناشی از پلیوماویروس BK در پیوند کلیه مورد استفاده قرار گیرد.
این پروژه تحقیقاتی با همکاری اساتید دانشگاه زابل و دانشگاه علوم پزشکی شیراز در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد-ژنتیک ملکولی خانم مریم چنگیزی دانشجوی دانشگاه زابل به استاد راهنمایی مشترک دکتر غلامرضا مطلّب و دکتر رامین یعقوبی انجام گردیده است.
برای دسترسی به مقاله از لینک زیر استفاده نمایید:
https://doi.org/10.1038/s41598-025-93503-6


( ۴ )

نظر شما :