اولین همایش ملی «پژوهش های مهندسی آب» در دانشگاه زابل برگزار شد

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۲:۲۰ کد : ۳۷۲ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۹۷۲
اولین همایش ملی «پژوهش های مهندسی آب» در دانشگاه زابل برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل:

اولین همایش ملی «پژوهش های مهندسی آب»، با همکاری انجمن هیدرولیک ایران در روز سه شنبه دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه زابل در محل مرکز همایش آیت ا... رفسنجانی دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر افراسیاب، رئیس دانشگاه زابل با عرض مراتب سپاس و قدردانی، حضور مهمانان حاضر در همایش و تبریک روز معلم به تمامی آموزگاران و اساتید گرانقدر بیان نمود که دانشگاه زابل به انجام رسالت خود، که تولید دانش است ادامه می دهد و در هر شرایطی این بخش از پاره تن ایران را رها نخواهد کرد وی اضافه نمود دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی وظایف خود را که همان تولید محتوا می باشد انجام می دهند اما بهره گیری از این دانش خلق شده بسته به مجموعه های خارج از دانشگاه دارد.

دکتر افراسیاب با اشاره به تعداد قابل توجه همایش ها، کنفرانس ها و نشست های تخصصی برگزار شده با محوریت آب توسط دانشگاه زابل، افزود که تقریبا 35% از همایش های برگزار شده این دانشگاه در 15 سال اخیر با محوریت آب و محیط زیست بوده است و آن را نشانه ای از عزم دانشگاه در انجام رسالت خویش دانست و خواستار تلاش دانشگاه برای ایجاد فضا و ادبیات نزدیک تر و مشترک با تصمیم سازان و مسئولین به منظور تسهیل بهره گیری از دانش خلق شده را نمود.

وی تربیت نیروی انسانی متخصص را یکی از رسالت های دانشگاه زابل بیان نمود و با اشاره به اینکه غالب نیروهای انسانی متخصص موجود در منطقه و نیروهای متخصص خارج شده از استان از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند افزود که از هر 100 شهروند سیستانی یک نفر فارغ التحصیل دانشگاه زابل است. وی تولید محتوا در سطح داخلی و بین المللی را دومین رسالت دانشگاه ذکر نموده و  به رتبه قابل توجه دانشگاه در این زمینه اشاره نمود.

رئیس دانشگاه زابل، سومین رسالت دانشگاه زابل، که با وجود اهمیت، توجه کمتری به ذکر آن شده است را خلق امید ذکر نمود و بیان داشت اگر دانشگاه نبود و این خیل عظیم و تاثیر گذار متخصص را تربیت نمی کرد امروز این مردم دردمند و شریف سیستان چه می کردند؟ مردمی که زمانی، نفس شان از نبود اب برای کشاوزری به شماره افتاده بود و امروز آب آشامیدنی ندارند.

وی در پایان از کلیه نخبگان و اندیشمندان و صاحب نظران خواست تا بنا بر تعهد و تعلق به سیستان  بر رفع مشکلات مردم خصوصا بحث آب تمرکز نمایند و تمامی نظرات در قالب و سطوح علمی مورد بحث و تعامل قرار گیرد تا نتیجه و ثمره ان در بهبود سیستان و مردمان آن موثر افتد.

و اضافه نمود که باید از تمام ابزار و فرصت ها، همچون انتقال اب از دریای عمان، چاه های ژرف و پیگیری حق ابه توسط دستگاه دیپلماسی و تلاش نمایندگان محترم جهت رفع این معضل بهره جست.

در ادامه حاج آقای مهران، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه زابل، با ذکر آیه ((وجعلنا من الماء کل شیء حی)) به نقش حیاتی آب در بقاء بشر و آبادانی زمین اشاره نمود و با یادآوری شرایط نرمال آبی و بی نیازی و غنای منطقه در آن زمان، اظهار امیدواری کرد که با تلاش مسئولین شرایط بهبود یابد.

وی در ادامه با گرامیداشت سالروز شهادت شهید مطهری، روز معلم را به کلیه معلمین و استاتید تبریک گفت و نقش دانشگاه و استاد را علاوه بر تولید علم، تعلیم و تربیت نسل جوان دانست.

دکتر ملایی نیا دبیر همایش نیز با تبریک روز معلم، بیان نمود که منطقه استراتژیک سیستان که در ادبیات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به تنگه احد کشور، تعبیر شده است بیش از 10 سال است که از خشکسالی و پیامدهای آن در رنج است این خشکسالی به مقدار کمی تابع میزان بارش در منطقه سیستان است و علت اصلی آن قطع شریان آب ورودی به رودخانه هیرمند در کشور افغانستان می باشد.

وی در ادامه با ذکر تلاش های دانشگاه زابل جهت حل مشکلات و مسائل منطقه ای منجمله آب، به انتشار نشریه علمی و ترویجی پژوهش های مهندسی اب از سال 1400 اشاره نمود و آن را نقطه عطفی در پرداخت به چالش های آب در سطوح منطقه ای و کشوری دانست.

در ادامه مهندس ملاشاهی فرماندار ویژه شهرستان زابل، با گرامیداشت روز معلم بیان نمود که آنچه که امروز منطقه سیستان را تحت تاثیر قرار داده و بعنوان چالش برای مدیران اجرایی کشور مطرح شده است مسئله آب می باشد که ناشی از یک کنش سیاسی و بدعهدی سیاسی در سطح بین المللی است. وی رسالت جامعه دانشگاهی را برای کمک به حوزه اجراء، جدا کردن اقتصاد مردم از اب که بصورت سنتی با اقتصاد و معیشت مردم گره خورده است دانست.

سرهنگ ملاشاهی، از بین رفتن فرهنگ کار به دلیل این نوع وابستگی ناصحیح به اب را از تبعات این بحران دانست. وی همچنین ورود به مباحث تخصصی در مصرف بهینه اب در کشاورزی، صنعت و حتی خانگی را چاره ساز و گره گشای حوزه اجراء دانست وی در پایان، هدایت نتایج تحقیقات و پژوهش‌ها به سمت حوزه اجرا را راهگشای برون رفت از معضلات موجود ذکر نمود.

در پایان، بیانیه همایش توسط دکتر حکمی رییس هیات مدیره انجمن هیدرولیک ایران قرائت گردید و از برترین های همایش تجلیل به عمل آمد.

کلیدواژه‌ها: معاونت پژوهش و فناوری


نظر شما :