برای چندمین سال متوالی نام چهار عضو هیات علمی دانشگاه زابل در فهرست دو درصد پژوهشگران برتر دنیا براساس «فهرست دانشگاه استنفورد» قرارگرفت

۱۵ آذر ۱۴۰۱ | ۲۰:۴۳ کد : ۵۳ اخبار دانشگاه

بر اساس تازه ترین ارزیابی انجام گرفته توسط دانشگاه استنفورد با استفاده از داده‌های پایگاه اسکوپوس، نام چهار عضو هیات علمی دانشگاه زابل در فهرست دو درصد پژوهشگران برتر جهان در سال ۲۰۲۲ قرارگرفت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با اعلام این خبر افزود: آقایان دکتر مصطفی خواجه (استاد تمام گروه شیمی)، دکتر بهروز کشته‌گر (دانشیار گروه مهندسی عمران)، دکتر عباس رهدار (دانشیار گروه فیزیک) و دکتر محمدرضا رخشانی (استادیار گروه مهندسی برق) برای چندمین سال متوالی موفق شدند در فهرست دو درصد پژوهشگران برتر دنیا قرارگیرند. وی ضمن شادباش به مناسبت فرارسیدن هفته پژوهش و فناوری، این موفقیت چشمگیر بین‌المللی را تبریک گفت و برای تمامی پژوهشگران کشور بویژه پژوهشگران دغدغه‌مند دانشگاه زابل آرزوی موفقیت و بهروزی نمود.

شایان ذکر است که در چند سال اخیر، تعدادی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد با استفاده از داده های پایگاه اسکوپوس اقدام به ایجاد پایگاه داده و محاسبه شاخصی به نام "شاخص استنادی مرکب" کردند. شاخص استنادی مرکب، مجموعه ای از چند شاخص استنادی مجزا است که پژوهشگران دانشگاه استنفورد در مقاله سال 2016 خود معرفی و محاسبه کرده اند. این شاخص‌ها مبتنی بر تعداد استنادات دریافتی مقالات دانشمندان و جایگاه های نویسندگی آنها (الگوی هم-نویسندگی) و شاخص هرش میباشد. هدف این پایگاه داده، که در کشور ما با نام «فهرست دانشگاه استنفورد» شناخته می‌شود، ارائه مجموعه ای از سنجه های استنادی استاندارد شده برای ارزیابی تاثیراستنادی دانشمندان در رشته‌ها و حوزه های علمی مختلف در سطح جهان است.

کلید واژه ها: دانشگاه دانشگاه استنفورد دانشگاه زابل پژوهشگران شاخص شاخص استنادی سال استنادی استنفورد