افتتاح مرکز سیستان پژوهی در دانشگاه زابل

۱۳ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۱:۰۴ کد : ۸۲۰ اخبار دانشگاه
افتتاح مرکز سیستان پژوهی در دانشگاه زابل

به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل، مرکز سیستان پژوهشی در دانشگاه زابل با همکاری بنیاد ایران شناسی شروع بکار نمود. این مراسم که با حضور دکتر کلانتری معاون فرهنگی ورازت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر افراسیاب ریاست دانشگاه، دکتر خدایار مدیر بنیاد ایرانشناسی شعبه استان سیستان و بلوچستان و استاد غلامرضا عمرانی سیستان پژوه و محقق برجسته در تاریخ 09/12/1402 در ساختمان معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه برگزار شد. در این مراسم جناب آقای دکتر ناصر چاری محقق و تاریخ نگار سیستانی از سوی بنیاد ایرانشناسی به عنوان مدیر این مرکز معرفی گردید.

این مرکز حاوی یک کتابخانه بسیار غنی از مکتوبات و اسناد متنوع با موضوعات تاریخی، فرهنگی و علمی می­باشد و با اهداف ذیل بنا نهاده شده است:

1. ایجاد زیرساخت و فضای لازم برای تبدیل دانشگاه زابل به عنوان قطب مطالعات جامع شرق کشور با تمرکز بر سیستان
  2.  شناسایی، جمع‌آوری، ساماندهی و حفاظت از اسناد
  3.  پردازش و الکترونیک نمودن اسناد در قالب نرم‌افزار
  4.  صیانت، حفاظت و میراث‌داری اسناد و مدارک منطقه سیستان برای نسل‌های آینده سیستان
  5.  ایجاد سامانه جامع الکترونیکی و مخزن اسناد و آثار اسنادی و ارائه خدمات اسنادی به پژوهشگران و محققان داخل و خارج سیستان
  6.  کمک به ترویج نگرش های هنری و ارتقای مطالعات و تحقیقات به منظور شناساندن مطالعات فرهنگ و تمدن در حوزه سیستان
  7.  کمک به تقویت پیوند کارآمد بین مردم در حوزه های فرهنگی سیستان و یافتن روش های جدید برای معرفی آنها
  8.  فراهم آوردن زمینه های مناسب تحقیق مرتبط با رشته های مختلف تمدنی در حوزه سیستان و تربیت پژوهشگران به طور همزمان
  9.  مطالعات گسترده در حوزه سیستان شناسی و تلاش برای شناخت ابعاد مختلف آن
  10.  فرهنگ سازی در عرصه مطالعات و تحقیقات میان رشته ای و تلاش برای رسیدن به زبان مشترک بین رشته های مختلف علوم انسانی برای اشاعه فرهنگی منطقه سیستان در سطح ملی و بین المللی

شایان ذکر است که مرکز سیستان پژوهی در طبقه همکف ساختمان معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه مستقر است و پذیرای کلیه محققین علاقمند به پژوهش در زمینه­های مختلف و مرتبط با سیستان می­باشد.